Malmös försäsong startades med vinst mot Växjö

Foto: Arkiv

Under torsdagskvällen bjöds det på Malmös första ”riktiga” träningsmatch för säsongen, kvällens motståndare var Växjö och matchen spelades på neutral mark i Halmstad.

Under förra säsongen slutade Malmö på en tolfteplats med 67 poäng medan Växjö slutade på en femteplats med 85 poäng – femteplats innebar också slutspel där man senare skulle komma att åka ut mot Frölunda i kvartsfinalen.

Matchrapport

Första perioden bjöd på böljande spel med ett Malmö som försökte hitta rätt i sitt passningsspel. Under den senare delen av perioden fick ett av Malmös nyförvärv, Kristian Vesalainen, kliva av efter att ha fått en smäll mot huvudet som resulterat i blodspillan. Malmö fick strax därefter chansen via ett 1-mot-1-läge där Bouma tryckte in pucken med en backhand. Perioden slutade 1-0.

I den andra perioden kom Vesalainen tillbaka till spel, dock föll Lukas Wernblom bort och ersattes av Johan Olofsson. Under perioden klev även Fredrik Händemark av, som senare kom att ersättas med William von Barnekow. Spelmässigt var Malmö dominerade, och lyckades även utöka sin ledning genom ett skott som letade sig in från offensiv blå. Perioden slutade 2-0.

I den tredje perioden var Malmö något stukat på grund av alla avhopp och blev till synes något mindre – och tappade därmed spelövertaget något. Värre skulle det också bli då Marcus Sylvegård klev av under matchens slutetapp. Desto mer tid av matchen som gick kom Växjö närmre ett reduceringsmål. Ett reduceringsmål som de också fick med sig tillslut. Matchen slutade 2-1.

Matchfakta

Malmö – Växjö

2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

18:10 1-0 Lance Bouma
28:35 2-0 Joakim Ryan (M. Sylvegård, Söderberg)
40:23 2-1 Keegan Lowe

Utvisningsminuter 0-2 (0-2, 0-0, 0-0)

Malmös laguppställning:

Växjös laguppställning:

Kommentarer