SILLY SEASON: Malmö rekryterar NHL-erfaren keeper

Foto: Akriv

Efter att Malmö valt att bryta med Alsenfelt har man nu gjort klart med Daniel Marmenlinds radarpartner – en lång och ung målvakt med potential. – Han är en storväxt och modern målvakt som testat vingarna på andra sidan Atlanten och på ganska kort tid har han skaffat sig en stor erfarenhet, kommenterade Björn Liljander på Malmös hemsida.

Werner gjorde sin SHL-debut i Färjestadsdressen under säsongen 14/15 som sjuttonåring. De kommande två säsonger blev det inget SHL-spel, istället fick han testa på hockeyallsvenskt spel i Björklöven.

En organisation som dock såg målvaktens potential var NHL-laget Colorado som plockade upp honom till sitt farmarlag under säsongen 17/18 där han spelade fyra AHL-matcher och hade en räddningsprocent på 88%. Samma säsong spelade han också 47 Hockeyallsvenska matcher och hade 91,5 i räddningsprocent.

Sedan debutsäsongen på andra sidan Atlanten har han spelat i både AHL, Hockeyallsvenskan, SHL och även gjort NHL-debut. Under hans bästa säsong hade han en räddningsprocent på 92,6% under 26 matcher i Färjestad. Som lägsta räddningsprocent hade han 88% under fyra matcher i AHL.

Ett ungt målvaktspar

Både Marmenlind och nytillkomne Werner är båda två födda 1997 och är 25 år gamla – tillsammans bildar de ett ungt och talangfullt målvaktspar.

– Adam har jag följt under en längre tid och haft koll på sedan han var 15 år och skulle in på hockeygymnasium. Han är en storväxt och modern målvakt som testat vingarna på andra sidan Atlanten och på ganska kort tid har han skaffat sig en stor erfarenhet. Nu vill han komma hem och vara med på vår resa och i honom får vi en målvakt som vill framåt och driver för att ta nästa kliv. Med Adam och Daniel (Marmenlind) så får vi ett ungt målvaktspar som båda kommer att tävla varje dag för att bli bättre, samtidigt som de stöttar varandra. Just det är också något som går hand i hand med hur vi ser på vårt lagbygget och just därför känns det riktigt roligt att få in Adam i vår trupp, berättande Björn Liljander på Malmös hemsida.

Vill bidra till Malmös nästa kliv

Under de senaste säsongerna har resultaten inte riktigt hängt med Malmö – trots detta finns fortfarande en ambition om att göra något bra tillsammans med klubben.

– Det här känns jättespännande och jag tycker att Malmö har något riktigt intressant på gång. Jag har fått en bra bild av gruppen och den ser jag verkligen fram emot att få bli en del av. Jag är övertygad om att vi kan göra något riktigt bra tillsammans. Min säsong tog nyss slut och jag har nyligen kommit hem till Sverige igen, men trots det är jag riktigt laddad på att dra igång den kommande säsongen, säger Werner själv på Malmös hemsida.


Kommentarer