SILLY SEASON: Malmö värvar AHL-kompetens

Foto: Arkiv

Under onsdagen blev det officiellt att Malmö tar in kompetens från AHL – denna gången är det Thomas Schemitsch som kritat på för en säsong i Malmötröjan. – Vi är glada över att kunna få hit Thomas. Han är en duktig tvåvägsback som ska kunna hjälpa oss i alla spelformer, säger sportchefen Björn Liljander, bland annat.

Tvåvägsbacken kommer senast från spel i den amerikanska farmarligan AHL där han spelade för Cleveland Monsters och stod för 23 (6+17) poäng på 71 matcher. Under backens AHL karriär som helhet spelade han 318 matcher, inga slutspelsmatcher, och presterade sammanlagt 103 (32+71) poäng.

25-åringens bästa poängmässiga säsong var 18/19 – där han stod för 24 (9+15) poäng på endast 56 matcher. Ett poängsnitt på strax under hälften, ca. 0.43.

Lugn och solid

Nyförvärvet beskrivs som en tvåvägsback med goda kvalitéer på båda sidorna av isen, en god solid defensiv spelare – samtidigt som han bevisligen besitter en viss skicklighet för att plocka poäng.

– Vi är glada över att kunna få hit Thomas. Han är en duktig tvåvägsback som ska kunna hjälpa oss i alla spelformer. Vi har främst eftersökt en högerskytt för att komplettera vår befintliga backbesättning, något som ger oss fler möjligheter och alternativ i olika situationer, kommenterar Liljander på Malmös hemsida.

Från skåningarnas sida ser man också en spelare som är hungrig på framgång och att ta ett steg i karriären.

– Som spelare besitter Thomas ett bra lugn med pucken samtidigt som han är solid i sitt defensiva spel. Han är stor, men rör sig ändå på ett bra sätt. Nu kommer han till oss i en bra ålder och han är hungrig på att ta nästa steg i karriären, kommenterar Liljander fortsättningsvis på Malmös hemsida.

Ovetande men med positiv förväntan

Schemitsch har antagligen inte alltid haft Malmö som destination på sin karriärskarta, men är trots det positivt förväntansfull inför chansen i SHL och skånelaget Malmö.

– Jag är exalterad över den här möjligheten och ser verkligen fram emot att komma till Malmö. Jag ska erkänna att jag inte vet jättemycket om Malmö sedan tidigare, men jag har bara hört positiva saker om hela klubben med organisationen och laget. Dessutom ska stan vara väldigt fin. Väl på plats hoppas jag kunna bidra med ett starkt spel över hela banan. Jag följer gärna med upp i offensiven, men jag sätter stor stolthet i att ta hand om defensiven först, säger Thomas Schemitsch på Malmös hemsida.

Nedan presenterar Malmö nyförvärvet på deras twitterkonto.

Kommentarer