SILLY SEASON: Värvar potential från SHL-konkurrent

Foto: Arkiv

Redan under maj månad gjorde Malmö det officiellt att de värvat från konkurrenterna Växjö. Spelaren i fråga är Theodor Johnsson, en nittonåring som den nytillträdde sportchefen öser beröm över. –  I Theodor får vi in en ung och lovande högerfattad back, som har rötterna här i Skåne, säger Björn Liljander på Malmös hemsida.

19-åringen kommer senast från spel i SHL med Växjö Lakers där han spelade 18 SHL-matcher utan att producera några poäng – bättre poängskörd var det dock i juniorserierna. Förra grundsäsongen i J20 Nationella gjorde han 23 (11+12) poäng på 41 matcher. Även tidigare säsonger har han representerat Växjö – dock ej på A-lagsnivå.

Lovande back

Efter att den 19-årige backen från Helsingborgsområdet skrivit på ett ettårskontrakt med Malmö beskrivs han som ett utvecklingsprojekt med lugn.

– I Theodor får vi in en ung och lovande högerfattad back, som har rötterna här i Skåne och det är givetvis extra kul att kunna förstärka med en kille från regionen. Sin unga ålder till trots har han byggt på sig erfarenhet via SHL-spel med Växjö under den gångna säsongen och nu under våren fick han också känna på slutspelshockey. Han besitter ett lugn med pucken och har alltid en vilja att spela sig ur situationerna, något som vi vill att våra backar ska göra. Vi ser en utvecklingspotential i honom och vi ska hjälpa honom att ta nästa steg i sin utveckling, sade Malmös sportchef, Björn Liljander, på deras hemsida.

Vill ta ytterligare kliv

Johnsson har nyss fått karriären av startbanan och tar nu sitt första stora kliv i karriären från SHL-spel i Växjö till att spela för Malmö. Själv ser han möjligheter att ta kliv i Malmödressen.

– Det ska bli fantastiskt kul att få komma ner till Malmö och bli en del av det gäng, som redan är på plats. Jag ser med spänning fram emot att få träffa alla och köra igång med siktet inställt på säsongsstarten. Jag hoppas också kunna fortsätta att utveckla mitt spel och ta ytterligare steg framåt samtidigt som jag vill hjälpa laget att vinna matcher. Jag vet vad Malmö Redhawks står för och som skåning har jag självklart haft koll på klubben sedan lång tid tillbaka, kommenterar Theodor Johnsson på Malmös hemsida.

Kommentarer