Malmö avslutar försäsongen med returvinst

Fredagskvällen bjöd på en målrik returmatch mellan Malmö och Oskarshamn som även möttes tidigare i veckan. Matchen slutade nästintill på samma sätt som förra mötet.

Föregående match mellan lagen spelades under onsdagen där Malmö drog det längsta strået med en vinst på 7-4. Under förra säsongen hamnade Malmö på en tolfteplacering samtidigt som Oskarshamn hamnade på en niondeplats och gick vidare till semi-final i SM-slutspelet.

Förstaperioden var en jämn kamp trots att bortalaget fick chanser i powerplay. Även hemmalaget lyckades få till ett par bra lägen – dock inga där man gjorde mål. Perioden slutade 0-0.

I den andra perioden blev det dock något av en större utdelning, målmässigt och för båda lagen. Likt onsdagens match var det Oskarshamn som tog ledningen. Kort därefter ådrog Oskarshamn sig en utvisning där Malmö kunde kvittera ställningen. Inte långt därefter tog hemmalaget ledningen genom ett snyggt klapp-klapp-spel. Smålänningarna gav sig dock inte än då de kvitterade genom ett, något tursamt, mål. Bortalaget skulle dock lämna perioden med ledningen åter i sin ficka då de tog ledningen genom ett friläge. Perioden slutade 2-3.

I den sista perioden för årets upplaga av försäsong låg Malmö på för ett kvitteringsmål. Vilket man också fick – det tog dock sin tid. Det var nämligen inte förrän i den sista minuten man fick in kvitteringsmålet som ledde matchen vidare till förlängningsspel. Perioden slutade 3-3.

I förlängningen fick Malmö tidigt med sig en utvisning vilket man utnyttjade på bästa sätt med ett segermål. Matchen slutade 4-3.