Malmö i storvinst trots katastrofinledning

Under torsdagskvällen spelade Malmö sin näst sista match för försäsongen mot Oskarshamn, laget de även möter i den sista matchen. Trots storförlust i förra träningsmatchen lämnade Malmö under kvällen ett lugnande besked till oroliga supportrar.

Föregående match förlorade Malmö med 4-1 mot SHL-motståndet Brynäs och i förra upplaga av SHL slutade man på en tolfteplats. Oskarshamn å’ andra sidan slutade på en niondeplacering och åkte ut i en semi-final i kampen om mästerskapstiteln.

Matchrapport

Matchinledningen för Malmö stavades ”KATASTROF”. Redan i den första minuten av perioden hade hemmalaget tagit ledningen. Kort därefter utökade man vidare sin ledning. Malmö fortsatte därefter att bli totalt utspelade – men man släppte inte in fler mål. Istället kunde man rycka sig i kragen och trycka in ett reduceringsmål strax innan pausvila. Perioden slutade 2-1.

Den andra perioden började på nästintill exakt samma sätt som den tidigare perioden. Oskarshamn gjorde mål i den första minuten. Målet gav dock inte Malmö punktering – utan istället fortsatte man på samma sätt som man avslutade förstaperioden. Malmö lyckades nämligen både reducera Oskarshamnsledningen och även kvittera matchen. Perioden slutade 3-3.

I den sista perioden skedde något av en målexplosion från bortalaget. Man fick dock kämpa fram det första målet – för att därefter ta del av dess ketchupeffekt. Först kom ledningsmålet, därefter utökade Malmö ytterligare. Oskarshamn gav sig dock inte och istället reducerade man bortalagets ledning. Hemmalaget tog därefter en time-out och i samband med detta tog man även ut målvakten. Detta resulterade i att Malmö åter kunde utöka sin ledning. Kort därefter gjorde hemmalaget bort sig och Malmö kunde fastställa resultatet. Matchen slutade 4-7.