Storvinst i säsongsinledningen efter stark tredjeperiod

Under lördagskvällen startade hockeysäsongen på riktigt med en målrik förstaomgång. För Malmös del inleddes säsongen med en fysisk kamp mot Skellefteå.

Föregående säsong avslutade Malmö med en tolfteplacering med 67 inspelade poäng på 52 matcher samtidigt som Skellefteå slutade på en tredjeplats med 94 poäng på 52 matcher.

Den första perioden började nästan lite för bra för skåningarna. Efter att ha spelat böljande de första fem eller så minuterna tog bortalaget över mer och mer. Malmö tog ledningen genom sin försäsongsskyttekung, Carl Persson, då han släppte iväg ett dragskott i samband med en ingång i den offensiva zonen. Strax därefter utökade bortalaget då Malmö fick chansen i powerplay där man förvaltade den på bästa sätt – genom ett mål. Trots gott spel från bortalaget lyckades Skellefteå hitta en väg tillbaka in i matchen då de både reducerade och kvitterade i slutminuterna av perioden. Perioden slutade 2-2.

Mittenperioden var dock något mindre händelserik än den första då hemmalaget tog över spelet. Trots att Skellefteå i stora delar av perioden var halt spelförande lyckades man varken få med sig en utvisning eller ett mål. Perioden slutade 2-2.

I tredjeperioden såg Malmö ut att ha plockat upp taktpinnen igen och började så småningom visa återfunnet självförtroende. Det dröjde inte länge innan Malmö då återtog sin tidiga ledning. Med ledningen återkom modet och med modet återkom kämparglöden. Bortalaget började plötsligt åter spela fysisk hockey och åka mycket skridskor. Med den ökade arbetsinsatsen kom ytterligare ett mål då man utökade sin ledning till en tvåmålsledning. Med nästan fem minuter kvar av matchen kolliderade Malmös Matias Lassen med sargen och fick utgå med tydliga smärtor. Som plåster på såret för den skadade backen utökade Malmö ledningen ytterligare i spelsekvensen därefter. Matchen slutade 2-5.