Storförlust i Danmark bakom Malmös andra förlust under försäsongen

Under torsdagskvällen var det åter dags för Malmö att ta kamp mot ytterligare ett SHL-motstånd. Man ställdes under kvällens kamp mot Brynäs, något som dock slutade i en förlust som skåningarna nog gärna glömmer.

Brynäs hade inför kvällens match inte än vunnit en träningsmatch, Malmö hade dock vunnit sina två första och förlorat sin senaste.

Under första perioden kom Malmö ut som det starkaste laget, man höll i taktpinnen, men inte särskilt länge då Brynäs efter ungefär tio minuter tog över mer och mer. Malmö gjorde matchens första mål när man kom fria i ett två-mot-målvaktsläge. Mot slutet av perioden kvitterade Brynäs. Perioden slutade 1-1.

Till skillnad från den första perioden där lagen möttes relativt jämnt drog Brynäs det absolut längsta strået då Malmö såg ut att han kollapsat. Gävleborna fick dock bara med sig ett mål från perioden. Perioden slutade 1-2.

I den sista akten drog Brynäs vidare med en utökning av ledningen i mitten av perioden, därefter stängde man komfortabelt matchen efter att ha satt en puck till, denna gången i öppen kasse. Matchen slutade 1-4.