Förlängningsvinst efter tuff match mot Frölunda

Foto: Arkiv

Under lördagseftermiddagen var det åter dags för Malmö att spela match, denna gången var det en riktig värdemätare till match på schemat då motståndet bestod av Frölunda.

Inför matchen låg Malmö på en fjärdeplats med fyra poäng på 2 spelade matcher efter att ha förlorat senaste matchen på straffar mot HV71. Frölunda låg dock på en något sämre placering, men med samma antal matcher och poäng – skillnaden var plus/minus-statistiken.

Matchrapport

I den första perioden var det hemmalaget som inledde i ett fullständigt spelövertag vilket ledde till ett tidigt och välförtjänt mål. Spelövertaget fortsatte därefter en stund in i andra halvan av perioden. Malmö fick dock med sig en utvisning, vilket likt föregående match resulterade i ett mål – men inte ett mål för hemmalaget utan istället kvitterade Frölunda. Perioden slutade 1-1.

Se Malmös ledningsmål nedan. Bilderna är från SHL:s twitterkonto.

I den andra perioden var det åter Malmö som kom ut starkast och fick även här med sig ett tidigt mål, Emil Sylvegårds andra mål för matchen. Malmö fick dock inte lov att hålla ledningen särskilt länge då bortalaget åter kvitterade efter endast två minuter. Perioden slutade 2-2.

Se Sylvegårds andra mål nedan. Bilderna är från SHL:s twitterkonto.

Tredjeperioden avvek från de första två perioden då Frölunda hade spelövertaget i de första minuterna av perioden. Malmö fick även en utvisning mot sig men man lyckades hålla Frölunda på utsidan. Kort efter boxplayets avslut fick Frölunda ett fint friläge efter att hemmalaget gjort bort sig totalt i uppspelet men otur för bortalaget då Marmenlind spikade igen. Det tog dock inte lång tid innan Malmö åter ådrog sig en utvisning. Något avgörande kom däremot inte på stopptid och istället fick matchen tas till förlängning. Perioden slutade 2-2. 

I förlängningen var det Frölunda som hade spelövertaget från nedsläppet, det var nämligen inte förrän Malmö avgjorde matchen som man sköt sitt första skott i förlängningen. Matchen slutade 3-2. 

Matchfakta

Malmö – Frölunda

3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 1-0)

06:58 1-0 Emil Sylvegård (Händemark, Vesalainen)
19:46 1-1 Nicklas Lasu SH1
21:33 2-1 Emil Sylvegård (Händemark)
23:46 2-2 Tom Nilsson (Lenc, Lundqvist)
63:02 3-2 Joakim Ryan (Pathrik Westerholm)

Skott 31-34 (11-11, 7-7, 12-15, 1-1)

Utvisningsminuter 4-2 (0-2, 0-0, 4-0, 0-0)

Malmös laguppställning:

Frölundas laguppställning:

Kommentarer