Malmös bortaform fortsätter efter vinst mot Frölunda

Foto: Arkiv

Under lördagseftermiddagen var det åter tid för Malmö att spela en omgång av SHL-hockey. Efter förlusten senast på hemmais letade Malmö efter den vinnande formen vilket man tillslut också hittade.

Inför kvällens möte låg Malmö på en elfteplats med 18 poäng på 13 matcher medan motståndet, Frölunda, låg på en femteplacering med 23 poäng på 14 matcher. Malmö hade också, vid vinst, en stor chans att klättra rejält i tabellen.

Matchrapport

Förstaperioden bjöd på böljande hockey åt båda hållen, det var dock det bortastarka Malmölaget som kunde ta ledningen genom en lyckosam styrning. Mot slutet av perioden tog däremot hemmalaget över spelet mer och mer, med särskild hjälp av ett numerärt överläge. Perioden slutade 0-1.

Nedan kan du se Malmös ledningsmål. Bilder från C More Hockeys Twitterkonto.

I andraperioden fortsatte hemmalaget med sin press, man lyckades till och med komma till ett par farliga lägen, dock var Frölundas avslut något av det sämre laget. Perioden slutade 0-1

I tredjeperioden fortsatte Frölunda försöka pressa fram ett kvitteringsmål, vilket man åter var nära, men lyckades inte riktigt få till något bra avslut. Malmö fick dock med sig en klart felaktig utvisning som resulterade i att man kunde utöka sin ledning. Med två minuter kvar av matchen tog hemmalaget ut sin målvakt, det resulterade dock inte i några mål. Matchen slutade 0-2.

Matchfakta

Frölunda – Malmö

0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

09:40 0-1 Johan Olofsson (Forsberg, Lassen)
54:23 0-2 Carl Söderberg (Wernblom, Ryan) PP1

Skott 30-24 (11-7, 12-9, 7-8)

Utvisningsminuter 6-4 (0-2, 2-0, 4-2)

Malmös laguppställning:

Frölundas laguppställning:

Kommentarer