Storvinst mot Brynäs efter dominant tredjeperiod

Under söndagskvällen var det åter dags för Malmö att spela match då Brynäs gästade Malmö Arena. Trots en passabel start på matchen så avslutade Malmö med dunder och brak med fyra mål och ett vunnet slagsmål.

Inför kvällens match låg Malmö på en femteplats med nio inspelade poäng på fyra matcher samtidigt som Brynäs endast lyckats skramlat ihop fem poäng på fem matcher och låg på en fjortondeplats i SHL.

I den första perioden kom Malmö ut starkt och tog över spelet från matchminut ett. Däremot fanns där ingen avsaknad på chanser från bortalaget. Efter att hemmalaget hade spelat av ett boxplay fick de chansen att själva testa lyckan i powerplay – där de fick utdelning nästan omgående då Malmös lagkapten gjorde sitt första mål för säsongen. Malmö började därefter byta mål med bortalaget, där Söderberg även gjorde sitt andra mål för matchen. Perioden slutade 3-2.

Carl Söderbergs andra mål. Bilder från SHL:s twitterkonto.

I den andra perioden hade Malmö ett markant sämre spel, något långsammare om man vill vara kortfattad. Brynäs startade perioden i ett underläge men kunde ganska omgående både kvittera och ta ledningen innan Malmö åter kom in i matchen och kvitterade till 4-4. Perioden slutade 4-4.

I tredjeperioden tappade Brynäs greppet om matchen helt. Malmös totala övertag påbörjades endast några minuter in i perioden då man i en följd gjorde fyra mål på drygt åtta minuter och där sessionen avslutades med att Malmös backbjässe Oliver Lauridsen sänkte Brynäs Kvist efter ett par handskelösa knytnäveslag mot Brynässpelarens ansikte. Efter slagsmålet tog Brynäs över, de fick dock inte någon chans som hotade Malmös fyramålsledning. Matchen slutade 8-4.

Oliver Lauridsens fight. Bilder från C More Hockey twitterkonto.