Storvinst när Malmö körde över Linköping

Under tisdagskvällen fick Malmö chansen att bryta sin sämre trend tidigt – detta då man ställdes mot Linköping på bortais.

Inför matchen låg Malmö på en tolfteplats med 14 poäng på elva spelade matcher. Samtidigt låg Linköping på en marginellt bättre placering, tiondeplats med 15 poäng på tolv matcher.

I förstaperioden kom bortalaget ut starkt. Redan efter tre minuter hade Malmö gjort sitt första mål, men målkalaset hade bara börjat då bortalaget fortsatte bygga ut ledningen till en kvick tremålsledning. Lyckan varade dock inte för evigt då Linköping kunde kvittera strax innan periodpaus. Perioden slutade 1-3.

Även i andraperioden fortsatte Malmö dominera, och inte bara spelmässigt, utan också målmässigt då man utökade ledningen tvåfaldigt. Linköping kom dock tillbaka in i matchen rent spelmässigt då de ökade tempot och slutade slå felpass. Perioden slutade 1-5.

I tredjeperioden spelade Malmö på sin ledning, men kunde i vid en fin brytning i den offensiva zonen fastställa resultatet genom ytterligare ledningsökning. Matchen slutade 1-6.