Uddamålsförlust efter tuff match mot Luleå

Foto: Arkiv

Under torsdagen var det dags för Malmö att ställas mot Luleå på hemmais då man jagade den tredje tre-poängaren i rad.

Inför kvällens match låg Malmö på en andraplacering i SHL-tabellen med tolv poäng på de inledande fem matcherna samtidigt som bortalaget låg på en tolfteplats med 6 poäng på deras inledande fem matcher.

Matchrapport

I inledningen av förstaperioden var Luleå något mer vakna än Malmö, men med hjälp av ett numerärt överläge lyckades Malmö komma in i matchbilden – men någon utdelning fick man inte. Istället kunde Luleå ta ledningen i mitten av perioden. Perioden slutade 0-1.

I perioden nummer två blev det dock lite av en större islossning – för båda lagen. Det var däremot bortalaget som inledde perioden bra, vilket också visade sig resultatmässigt då man utökade sin ledning i mittenperioden. Det tog dock inte lång tid innan Malmö reducerade bortalagets ledning efter att ha brutit en pass. Det tog inte slut där då Luleå återtog sin tvåmålsledning genom ett läckert friläge. Perioden slutade 1-3.

I den sista akten var det åter Luleå som var spelförande, däremot inte på så sätt att man låg på för att göra mål. Trots lång väntan kunde Malmö med uttagen målvakt åter reducera luleåledningen då Malmös Vesalainen slog in ett stenhårt slagskott. Trots fortsatt uttagen målvakt kunde inte Malmö göra ytterligare mål utan förlorade för första gången på stopptid denna säsongen. Matchen slutade 2-3.

Matchfakta

Malmö – Luleå

2-3 (0-1, 1-2, 1-0)

11:11 0-1 Joonas Rask (Fröberg, Sellgren)
32:04 0-2 Einar Emanuelsson (Engsund, Tyrväinen)
33:15 1-2 Marcus Sylvegråd
35:40 1-3 Leo Komarov (Shinnimin, Honk)
57:32 2-3 Kristian Vesalainen (M. Sylvegård, Händemark)

Skott 27-27 (14-7, 5-14, 8-6)

Utvisningsminuter 6-8 (0-4, 2-0, 4-4)

Malmös laguppställning:

Luleås laguppställning:

Kommentarer