Åttonde raka förlusten på hemmais ett faktum

Under tisdagseftermiddagen fick Malmö på nytt chansen att bryta sin dystra förlusttrend, vilket man inte heller ikväll lyckades med – trots poäng.

Inför kvällens match låg Malmö på en dyster tolfteplats med 21 poäng på 18 spelade matcher samtidigt som motståndarna, Leksand, låg på en något bättre niondeplacering med 27 poäng på 17 matcher.

Matchrapport

I förstaperioden kom bortalaget ut som det starkare laget, vilket avspeglades i resultat då Leksand gjorde ett tidigt ledningsmål. Perioden var dock inte enhälligt leksandsägd, utan även hemmalaget hade din beskärda del av lägen. Framförallt i slutet av perioden, dock utan utdelning. Perioden slutade 0-1.

I andraperioden var det, till skillnad från förstaperioden, Malmö som kom ut starkt. Trots flertalet goda chanser och ett defensivt tilltäppande kunde man inte heller här få någon resultatmässig utdelning. Perioden slutade 0-1.

Tredjeperioden började likt andra slutade – jämt, men fördel Malmö rent spelmässigt. Det tog däremot inte lång tid innan hemmalaget strulade till det i egen zon med omkullåkningar, skärtapp och andra olycksamma moment vilket ledde till att bortalaget kunde utöka sin ledning. Kort därefter skulle Malmö äntligen få utdelning för sitt hårda jobb då man fick in ett välförtjänt reduceringsmål. Inte nog med att man fick in ett reduceringsmål, man fick även in ett kvitteringsmål efter att man ansatt Leksand hårt med en spelare mer på isen. Perioden slutade 2-2.

I förlängningen bjöds det på chanser åt både hållen, men det var fortsatt Malmö som hade flest chanser. Men inget av lagen gjorde mål i förlängningen, därför övergick det till straffläggning.

LIF | Kalle Östman: Ej mål
MIF | Kim Rosdahl: Ej mål
LIF | Marek Hrivik: Ej mål
MIF | Marcus Sylvegård: Ej mål
LIF | Mikael Ruohomaa: Ej mål
MIF | Lukas Wernblom: Ej mål
LIF | Lucas Elvenes: Ej mål
MIF | Ponthus Westerholm: Ej mål