Malmö utklassade på bortais mot bottenmotstånd

I återkomsten till SHL-hockeyn blev Malmö utklassade på bortais då de föll med fyra mål mot noll när de mötte bottenmotståndaren Brynäs.

Inför kvällens match stod Malmö och trampade på en elfteplats med 21 poäng på 16 spelade matcher samtidigt låg Brynäs bara en placering över, på tiondeplats, med 23 poäng inspelade på 17 matcher.

Matchresultatet gjorde så att Malmö nu trillat under Rögle i tabellen på grund av målskillnad med en match mer spelad. Malmö ligger nu alltså på en tolfteplats.

Matchrapport

I förstaperioden kom Malmö ut som det klart svagare laget med Brynäs i förarsätet, vilket också avspeglades i matchstatistiken. Med ett tidigt mål kunde Brynäs snabbt sätta prägeln på matchen och strax därefter även utöka ytterligare. Perioden slutade 2-0.

I mittenperioden blev Malmö dock något bättre, men den avgörande faktorn till att hemmalaget inte lyckades producera var att Malmö tog färre onödiga utvisningar. Perioden slutade 2-0.

I sistaperioden avslutade Brynäs snyggt med ytterligare utdrygning av ledningen med två mål tätt inpå varandra. Matchen slutade 4-0.