Skånederbyt bjöd på Malmös tionde raka förlust på hemmais

Foto: Arkiv

Under tisdagen nalkades det på nytt ett skånederby, denna gången i Malmö Arena. Åter gick hemmalaget mot att bryta den extraordinärt dåliga trenden på hemmais.

Inför kvällens match låg Malmö på en tolfteplats med 25 poäng på de senaste xx matcherna, samma poäng hade Rögle men låg på en elfteplats då det skiljde 4+/- i målskillnad. Dock hade Bandyklubben två mindre matcher spelade.

Matchrapport

Inledningsvis var hemmalaget betydligt starkare och styrde spelet – man fick dock ingen utdelning och inte heller var spelövertaget långvarigt. Periodens sista 14 minuter styrdes, nästan utan undantag, av Rögle som tog över mer och mer av spelet. Men inte heller fick bortalaget någon utdelning och istället gick man till pausvila med samma ställning som matchen började. Perioden slutade 0-0.

Andraperioden bjöd dock på en ordentlig tillställning. Redan fyra minuter in i perioden hade hemmalaget tagit ledningen efter att etablerat ett långt anfall. Inte mer än åtta sekunder därefter utökade hemmalaget ytterligare. Rögle la sig dock inte ner, utan reste sig igen med ett kontringsmål i mitten av perioden. Trots detta fortsatte Malmö med det vinnande konceptet – långa anfall. Skall också tilläggas att Malmö missade, i stort sett, öppet mål. Malmö fortsatte därefter och missade ytterligare två jättelägen. Perioden slutade 2-1.

Tredjeperioden började inte riktigt som Malmö hade hoppats. Rögle hade vinden i seglet och kunde etablera ett par bra anfall. Men efter en felpass av bortalaget kom en Malmöspelare fri mot målvakten, läget stoppades dock av ett yxhugg av ikappåkande Röglespelare. Yxhugget resulterade i ett powerplay där Malmö både missade öppet mål en tredje gång och gjorde ett bortdömt mål. Kort därefter fick även Bandyklubben chansen i powerplay, där de lyckades etablera ett riktigt bra tryck dock inte tillräckligt bra för att få någon utdelning. Inte långt efter Rögles första powerplay fick bortalaget med sig ytterligare en utvisning. Där fick man också med sig kvitteringen. Med vinden i seglet lyckades bortalaget också vända matchen på ett korvöre då de lyckades överta ledningen. Matchen slutade 2-3.

Matchfakta

Malmö – Bandyklubben

2-3 (0-0, 2-1, 0-2)

24:05 1-0 Carl Söderberg (M. Sylvegård, Lassen)
24:13 2-0 Carl Persson (Bouma)
28:17 2-1 Adam Engström (Kasper, Larsson)
53:42 2-2 Riley Sheen (Tambellini, Wallinder) PP1
54:32 2-3 Marco Kasper (Larsson, Lesund)

Skott 28-21 (9-7, 12-8, 7-12)

Utvisningsminuter 4-4 (0-0, 0-2, 4-2)

Malmös laguppställning:

Bandyklubbens laguppställning:

Kommentarer