Hemmavinst ÄNTLIGEN ett faktum efter blytung seger i bottenmötet

På onsdagskvällen nalkades det åter SHL-hockey i Malmö Arena då hemmalaget tog mot HV71, bottenkonkurrenten. Malmö tolvmatcher långa dystra trend på hemmais hade äntligen nått ett slut.

Inför kvällens match låg Malmö fortsatt på en dyster jumboplacering medan bortlaget, HV71, låg på placeringen ovanför med fyra poäng mer inspelat på 27 matcher spelade, likt hemmalaget.

Förstaperiodens inledning bjöd på fysiskt och fartfyllt spel, mer precision i passningsspelet kunde dock efterfrågats. Matchen spelades som bottenmatcher ofta spelas, ett försök till misstagsminimering som inte lyckas. Istället var det Malmös målvakt, Daniel Marmenlind, som höll Malmö kvar i matchen. Perioden slutade 0-0.

I andraperioden saktade Malmö ner spelet markant och då gick även träffsäkerheten på passningarna upp, men det var inte till Malmös fördel. Istället kunde bortalaget göra matchens första mål. Trots ett mål mot sig så steppade Malmö upp och etablerade flertalet långa och bra anfall. Trots riktigt dugliga chanser lyckades man inte kvittera. Perioden slutade 0-1.

Incident under perioden mellan Sylvegård och Söderberg. Bilder från C More Hockeys twitter:

Någon minut in i tredjeperioden fick Malmö byta målvakten som hållit ner siffrorna under aftonen till unga och oerfarne Oskar Blomgren som fick göra debut. Efter att debutmålvakten fått utstå sitt första SHL-boxplay kunde Malmös Johan Olofsson komma fri och göra kvitteringsmålet. Vidare var där ett eller annat domarbeslut som både hemmapubliken och hemmalaget högljutt satte sig i opposition till. Perioden slutade 1-1.

Förlängningen inleddes nästan med powerplay för Malmö som tidigt fick en utvisning med sig. Utvisningen visade gynna sig och Malmö kunde trycka in vinstmålet. Matchen slutade 2-1.