Malmö i tolfte raka förlusten efter storstadsmötet

Under annandagen skulle det åter spelas hockey, denna gången bjöds det på ett storstadsmöte då Frölunda kom på besök i Malmö Arena.

Inför kvällens match hade Malmö förlorat elva hemmamatcher i rad och hade alltså åter chansen att bryta trenden. Förövrigt låg hemmalaget på en mindre smickrande jumboplacering med 27 poäng på sina 26 spelade matcher. Detta medan motståndet, Frölunda, låg på en mer eller mindre stabil tredjeplats med 49 poäng på sina 28 spelade matcher.

Förstaperioden öppnades piggt av hemmalaget som lyckades hålla i pucken mycket och vinna de flesta inledande närkamperna. Malmö fick även med sig ett riktigt farligt läge, dock inget man fick utdelning på då man inte lyckades lyfta pucken ovanför målvaktens benskydd. Det tog dock inte lång tid innan även Frölunda var ”inne i matchen” och fick ett par långa och bra anfall. Malmö fick också i mitten av perioden testa powerplayspelet där man vaskade fram flertalet riktigt bra målchanser, men återigen lyckades man inte få nån utdelning. Efter ett långt anfall fick Malmö dock tillslut med sig ledningen då ett långsamt glidande ”bakom-ryggen-skott” gled in i mål. Perioden slutade 1-0.

Tidigt i andraperioden lyckades dock bortalaget kvittera snabbt genom att hitta en omarkerad spelare mitt i slottet. Bortalagets ledningsmål kom bara några sekunder efter kvitteringsmålet då frölundaspelare kom fri mot målvakten och tryckte in pucken mellan närmsta stolpen och malmömålvaktens axel. Malmö slutade dock inte och spela utan fortsatte på den något positiva vägen som förstaperioden visat då man i mitten av perioden kvitterade frölundaledningen. Men med ytterligare mer att önska av Malmös försvarsspel kunde Frölunda återta ledningen. Perioden slutade 2-3.

I tredjeperioden var det böljande hockey från båda lagen, hemmalaget fick till och med chansen att  kvittera i powerplay två gånger, men fick ingen utdelning någon av gångerna. Dock bör det nämnas att Malmö hade en kvittering i mål, men målet dömdes bort efter videogranskning. Något trendbrott blev det inte då Malmö förlorade. Matchen slutade 2-3.