Ny förlust när man mötte bottenkonkurrenter

Foto: Arkiv

Under torsdagskvällen var det åter dags för Malmö att spela en omgång av SHL-hockey. Denna gången var det bottenmotståndet Oskarshamn som man mötte. Inte heller denna gången kunde man plocka en vinst.

Inför kvällens match låg Malmö på en oroväckande dålig trettondeplats med 25 poäng på 22 matcher samtidigt som hemmalaget låg på en tolfteplats med 26 poäng på 21 matcher.

Matchrapport

Den inledande perioden bjöd inte på någon superintressant hockey, men Malmö var till viss del det spelförande laget, vilket också siffrorna visade. Med sig fick man även ett långt anfall där man, likt föregående match, kunde ta ledningen. Perioden slutade 0-1.

I andraperioden gick Malmö ner sig något, men lyckades fortfarande hålla hemmalaget på utsidan. Oskarshamn fick därmed inte några speciellt farliga lägen, dock fick de många skott på mål med sig. Perioden slutade 0-1.

I tredjeperioden var Malmö åter det bättre laget med flertalet goda chanser och spelövertag, men någon lyckohistoria blev det inte. Malmö utökade förvisso sin ledning i början av perioden, men trots det kunde man inte stänga matchen. Istället fick man en utvisning där man släppte in Oskarshamns reducering. Inte kort därefter tog hemmalaget ut målvakten och kunde då kvittera med endast fåtalet sekunder av matchen kvar. Perioden slutade 2-2.

I förlängningen bjöd Malmö på ett par riktigt kvalificerade chanser, men istället för att utmana målvakten så missade Malmöforwarden hela målet flertalet gånger. Därefter kom hemmalaget fria och kunde där avgöra matchen. Matchen slutade 2-3.

Matchfakta

Oskarshamn – Malmö

2-3 (0-1, 0-0, 2-1, 0-1)

15:53 0-1 Johan Olofsson (Schemitsch, Lauridsen)
42:11 0-2 Ponthus Westerholm (Ryan, Lassen) PP1
52:52 1-2 Antti Suomela (Riikola, Karlkvist) PP1
59:50 2-2 Myles Powell (Smejkal, Suomela)
64:39 2-3 Hynek Zohorna (Smejkal)

Skott 28-30 (8-9, 12-9, 5-10, 3-2)

Utvisningsminuter 4-6 (0-2, 2-2, 2-2)

Malmös laguppställning:

Oskarshamns laguppställning:

Kommentarer