Första trepoängaren på hemmais sedan oktober mot regerande mästarna

På torsdagskvällen nalkades det åter hockey i tokjumbons hemmaarena – denna gången kom de regerande mästarna på besök. Nu kom också den efterlängtade trepoängaren på hemmais - den senaste var den andra oktober.

Inför kvällens mach låg Malmö toksist med endast 33 poäng på sina 36 spelade matcher – detta betydde att Malmö behövde hela sju (!) poäng för att gå upp till en trettondeplats och behövde således tolv (!) poäng för att ens utmana om en plats som inte innebär kval till Hockeyallsvenskan. Färjestad å’ andra sidan låg på en mycket bättre tredjeplacering med 64 poäng över sina 36 matcher.

I förstaperioden var Malmö, mot alla förväntningar, det bättre laget. Malmö tog till och med ledningen efter att ha varit först på en retur. Efter att därefter blivit bjudna på ett powerplay kunde Malmös Carl Söderberg enkelt styra pucken förbi färjestadsmålvakten. I slutminuten av perioden missade även domarna en solklar high-sticking utvisning av Färjestad. Perioden slutade 2-0.

Nedan ser du hemmalagets två ledningsmål. Bilderna är från Malmö Redhawks twitterkonto.

Malmös målmässiga övertag fortsatte därefter med en tidig utökning av ledningen då Carl Söderberg gjorde mål på nytt. Andraperioden bjöd även denna på ett läge där domarna åter missade att tilldöma Malmö två minuters powerplay för en high-sticking av en Färjestadsspelare. Perioden bjöd däremot på ytterligare två numerära överlägen för hemmalaget – dock inga där man gjorde mål. Malmö hade också tre skott i målramen. Perioden slutade 3-0.

I tredjeperioden fortsatte Malmö med ett spelövertag. Man fick dock ett numerärt överläge mot sig – men spelade av detta mycket snyggt. Runt mitten av perioden kunde hemmalaget utöka sin ledning ytterligare med snyggt prickskytte från den storväxte backen, Ollas Mattsson. Malmö spelade av resterande del av matchen felfritt. Matchen slutade 4-0.