Malmö i vinst inför storpublik i förlängning

Foto: Arkiv

Under lördagen var det ”Hockeyns dag” i Malmö Arena då inträdet blev gratis och folket flödade in. Trots god energi och många nya ansiktet i publikhavet i Malmö Arena gav man åter bort vinsten.

Inför kvällens match låg hemmalaget på en katastrofalt dålig fjortondeplats med 29 poäng på sina 31 matcher spelade. Värt att tillägga är att man inför mötet mot Örebro var tvungen att samla hop tio alternativt nio poäng, beroende på målskillnad, för att nå säker mark. Å andra sidan fanns motståndet, Örebro, som låg på en mer bekväm sjätteplats med hela 50 poäng på endast 30 spelade matcher.

Matchrapport

I förstaperioden började inte hemmalaget lika bra som de gjort de tidigare matcherna. Istället ådrog Malmö en utvisning som visade sig kostsam för Malmöenergin. Kort därefter tog bortalaget ledningen. Kort därefter ådrog hemmalaget sig ytterligare en onödig utvisning. Det dröjde därefter inte länge innan hemmalaget åter släppt in en puck – detta efter att domarna missat att det fanns sju örebrospelare på isen samtidigt. Hemmalaget gick dock inte från perioden mållösa utan reducerade i slutminuten. Perioden slutade 1-2.

I andraperioden spelade Malmö betydligt bättre. Med hjälp av ett numerärt överläge kom man också till riktigt bra lägen – men åter saknades finessen i form av mål. Inte kort därefter kom Lance Bouma fri mot målvakten och gjorde Malmös kvitteringsmål. Malmö fortsatte därefter att ösa på och fick ytterligare ett läge i powerplay. Chansen i powerplay lyckades man dock inte förvalta. Perioden slutade 2-2.

Malmös kvitteringsmål syns nedan. Bilderna är från SHL:s twitterkonto.

Tredjeperioden bjöd inledningsvis på ett massivt tryck i Malmös anfallszon då bortalaget blev hårt ansatta. Malmö var fortsatt det bättre laget under den tredje perioden men föll återigen på faktumet att man inte lyckas mål. Perioden slutade 2-2. 

I förlängningen var det Malmö som drog det längsta strået då Ponthus Westerholm avgjorde matchen. Matchen slutade 3-2. 

Matchfakta

Malmö – Örebro

3-2 (1-2, 0-1, 0-0, 1-0)

09:00 0-1 Christopher Mastomäki (Ekström, Eklind)
19:27 0-2 Gustan Backström (Abols)
19:38 1-2 Pathrik Westerholm (Ponthus Westerholm)
30:56 2-2 Lance Boumda (Lerby)
63:49 3-2 Ponthus Westerholm (Ryan, Söderberg)

Skott 23-21 (7-12, 9-7, 6-2, 1-0)

Utvisningsminuter 6-6 (4-0, 0-4, 2-2, 0-0)

Malmös laguppställning:

Örebros laguppställning:

Kommentarer