Malmös akilleshäl bar åter olycka i ny förlust

Foto: Arkiv

Spelschemat duggar tätt och det var åter dags för Malmö att spela en SHL-match. Denna gången mötte man Linköping på bortais. Återigen spelade Malmös akilleshäl, skotteffektiviteten, en stor roll i matchen.  

Inför kvällens match låg bortalaget på en jumboplacering med 29 poäng på 30 matcher då man snittat under en poäng per match. Hemmalaget, Linköping, låg dock på en något bättre tiondeplacering med 40 poäng på sina 30 spelade matcher.

Matchrapport

I förstaperioden skulle man ljugit om man inte medgav att Malmö totaldominerade spelet. Bortalaget ägde allt och lite där till, men åter lyste målen med sin frånvaro. Istället gjorde hemmalaget ett oförtjänt ledningsmål. Perioden slutade 1-0.

I andraperioden ådrog Malmö sig tidigt en mer eller mindre onödig utvisning – och i efterföljande boxplay blev men tilldelad en till utvisning av domarna vilket ledde hemmalaget till ett fem-mot-treläge där de kunde utöka sin ledning efter att Malmö fått tillbaka spelaren tilldelad den första utvisningen. Malmö fick även en chans i powerplay där man gavs unikt goda chanser, men åter lyste målen med sin frånvaro. Inte långt därefter fick bortalaget ytterligare chanser av den absolut bästa klass men hemmalagets målvakt stod för en monsterräddning. Perioden slutade 2-0.

Likt förstaperioden totaldominerade bortalaget i stort sett allt i tredjeperioden, men återigen uteblev målen. Matchen slutade 2-0.

Bör också tilläggas att Malmö hade två puckar över mållinjen men spelarna i svartvitt valde att döma bort dem.

Matchfakta

Linköping – Malmö

2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

12:39 1-0 Henrik Törnqvist (Hultström, Hännikäinen)
26:04 2-0 Patrick Russell (Rattie, Fantenberg) PP1

Skott 20-38 (7-13, 12-12, 1-13)

Utvisningsminuter 8-8 (6-4, 2-4, 0-0)

Malmös laguppställning:

Linköpings laguppställning:

Kommentarer