Malmö i god form efter ny bortavinst

Foto: Arkiv

Malmö var fortfarande på bortaturné när man ställdes mot Oskarshamn för den sista gången i nuvarande säsong. Matchresultatet föll Malmö helt i smak.

Inför kvällens match låg Malmö på en fortsatt ytterst dyster fjortondeplacering med 48 poäng på 47 matcher med tio poäng upp till säker mark. Samtidigt låg motståndet, Oskarshamn, på en imponerande fjärdeplats med 75 poäng på lika många spelade matcher.

Matchrapport

Förstaperioden var mycket jämn, och kunde ha gått åt båda hållen. Men målmässigt var det Malmö som fick ledningen efter att Kim Rosdahl gjort matchens första mål. (Ett mål som visade sig mycket viktigt för matchen). Perioden slutade 0-1.

I andraperioden var Malmö det något mer spelförande laget, men trots att Malmö var spelförande hade man inte ett övertag i målchanser, då båda lagen lyckades vaska fram riktigt farliga chanser. Däremot lyckades man inte göra några mål. Perioden slutade 0-1.

I tredjeperioden var det åter jämnt – men där Malmö drog det längsta strået och kunde göra sista målet i öppen kasse. Perioden slutade 0-2.

Matchfakta

Oskarshamn – Malmö

0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

17:23 0-1 Kim Rosdahl (Wahlberg, Söderberg)
58:37 0-2 Marcus Sylvegård (E. Sylvegård)

Skott 40-23 (10-8, 13-8, 17-7)

Utvisningsminuter 2-6 (2-0, 0-2, 0-4)

Malmös laguppställning:

Osakrshamns laguppställning:

Kommentarer