Malmö i ny förlust efter tapp i tredjeperioden

Under lördagseftermiddagen var det åter dags för en omgång SHL-hockey för Malmö i jakten på att lyfta över kvalstrecket. Mötet med serieledarna blev en tung förlust efter att ha haft ledningen i början av tredjeperioden.

Inför kvällens match låg Malmö på en fjortondeplacering med 42 poäng på 43 matcher efter att man förlorat det senaste skånederbyt. Samtidigt låg Skellefteå på en serieledarposition med 85 poäng på 43 matcher.

Matchrapport

I första perioden såg det ut att ”bli en till sån match” där Malmö förlorar hela matchen på ett par minuter i första akten – detta till trots att de tog ledningen. Strax efter Malmöledningen gjorde nämligen Skellefteå sitt första – och i de kommande fem minuterna gjorde de ytterligare två mål. Räddningen kom dock i slutdelen av perioden då Malmö reducerade. Perioden slutade 2-3.

I andraperioden var Malmö något bättre. Man drog jämnt med Skellefteå. Man fick även en straff, men den brände Lukas Wernblom. Kort därefter kvitterade också Malmö. Perioden slutade 3-3.

Malmö började tredjeperioden i powerplay och fick då även med sig ledningsmålet. Men efter att Malmö klarat av ett boxplay och bränt ytterligare en straff kunde Skellefteå göra två mål inom ett nytt femminutersintervall och vann då matchen. Matchen slutade 4-5.