Forsberg inför kvalspelet: "Så ska vi göra det tillsammans"

Foto: Arkiv

Under tisdagskvällen kommer Malmö att spela den första kvalmatchen för sin vidareexistens i SHL. Inför matchen ringde jag Christoffer Forsberg när Malmölaget var på väg med buss från Arlanda till Gävle. – Så ska vi göra det tillsammans, säger Forsberg bland annat om fansens betydelse i kvalserien.

Med sex mål och sju assist har Malmös stålman gjort sin bästa grundserie i SHL. Under grundseriematcherna har Forsberg snittat tolv minuter och 50 sekunder i istid per match, ådragit sig 16 utvisningsminuter, skjutit 53 skott på mål, utfört tio tacklingar, blockerat 23 skott och samlat på sig en plus/minus-statistik på 4.

Intervju

Sex raka vinster de senaste de senaste matcherna – hur tycker du att känslan har varit i gruppen?

– Jo, men det har varit bra. Vi har en bra känsla. Vi har spelat bra, det är bara att fortsätta nu imorgon (idag), säger Forsberg.

Har det varit någon skillnad mellan de sista matcherna och resten av grundserien?

– Ja, men vi är lite bättre i försvaret, samtidigt som vi har gjort jämnare insatser över 60 minuter, vilket gjort att vi börjat vinna.

Hur viktigt kommer det vara att fansen dyker upp under de kommande matcherna?

– Det är klart att vi behöver all stötning som vi kan få. Det är alltid roligt med mycket folk i arenan, vi får bara hoppas att alla sluter samman så ska vi göra det tillsammans.

Vad blir nycklarna i de kommande matcherna?

– Att man är ”cool” även fast det är mycket som står på spel. Att man vågar spela samtidigt som man har huvudet på rätt plats, så att man inte gör en massa dumma saker under matcherna. Lita på att vårt spel är bra och att vara konsekventa under hela matcherna, det kommer vara jätteviktigt.

Nedan kan du se Christoffer Forsbergs senaste mål. Bilder är från C More Hockeys Twitterkonto. 

Hur har ni som lag förberett er inför kvällens match?

– Vi har gjort två bra träningar, i söndags och måndags. Vi har laddat upp med två bra träningar och är reda att köra imorgon (idag).

Du har gjort din poängbästa säsong över grundserien, varför har det blivit så?

– Nä, men det har känts bra. Jag tyckte att jag började serien bra och avslutade den bra också. Hoppas bara att man kan ta med det här in i matchserien och försöka vara med och avgöra matcherna, det är det som man vill.

Intervjun gjordes eftermiddagen den 13/3-23.

Kommentarer