Malmö segrare i första kvalmatchen efter två snabba mål

Under tisdagskvällen startade den ödesdigra kvalserien mellan Malmö och Brynäs, första matchen spelades i Gävle. Med ett fysiskt dominant spel drog Malmö det längsta strået.

Malmö avslutade serien som seriejumbo – trots att ha vunnit sina sex senaste grundseriematcher. Brynäs slutade istället trettondeplacerad och hade förlorat två raka matcher utan att ha gjort mål inför kvalseriens första match.

I förstaperioden inledde hemmalaget klart bäst. För Malmös del fattades det främst kvalitet i passningsspelet, spelet utan puck och tekningarna. Någon hjälp fick inte heller bortalaget då man ådrog sig en tidig utvisning – vilket Brynäs utnyttjade och tog då ledningen. Efter att ha åkt på ett mål i baken började bortalaget spela bättre och misstagen minskade avsevärt. Med nyfunnet spelövertag kunde bortalaget hitta kvitteringsmålet innan periodpausen. Kort därefter ådrog man sig ytterligare en utvisning – men klarade av det följande boxplayet. Perioden slutade 1-1.

Nedan kan du se Fredrik Händemarks kvitteringsmål. Bilderna är från C More Hockeys Twitterkonto.

I andraperiodens början kom Malmö flygande och ägde det fysiska spelet fullständigt, vilket även ledde till längre anfall. Då kunde Malmö hämta en tvåmålsledning efter att ha gjort två mål inom loppet av 23 sekunder. Brynäs tog då en time-out som visade sig effektiv då hemmalaget började jobba sig in i matchen och fick även med sig ett reduceringsmål. Perioden slutade 2-3.

Hemmalaget började likt förstaperioden sin tredjeperiod på ett bra sätt, med ett tydligt spelövertag. Återigen lyckades dock Malmö arbeta sig in i matchen med ett fysiskt dominant spel. I mitten av perioden utökade Malmö sin ledning till en ny tvåmålsledning, efter att Wernblom gjort sitt första mål i SHL och i Malmötröjan. Mer mål skulle dock komma från samma klubba då han satte spiken i kistan med ett mål i tom kasse. Matchen slutade 2-5.

Nedan kan du se när Lukas Wernblom utökar Malmös ledning och gör sitt första mål i SHL. Bilderna är från C More Hockeys Twitterkonto.

Malmös bästa spelare

Med två mål, varav ett som är riktigt snyggt, två tacklingar och sex blockerade skott var Malmös lagkapten, Fredrik Händemark, bortalagets bästa spelare.

Med fysik dominerade han på isen och med ett cool-lugnt ledarskap lyckades han ta Malmöspelarna oberörda ur den rörliga målsituationen.