Malmö sitter fortsatt i förarsätet inför tredje kvalseriematchen

Foto: Arkiv

Under torsdagskvällen var det dags för den andra matchen i kvalserien mellan Malmö och Brynäs. Kvällens resultat cementerade Malmö i förarsätet av kvalserien.

Inför kvällens möte ledde Malmö serien med en vinst mot noll efter att ha vunnit inledningsmatchen på bortais. Några av faktorerna till vinsten i föregående match var Malmös dominanta fysiska närvaro och en lagkapten som ledde laget till vinst med två mål.

Matchrapport

Likt föregående match i kvalserien inledde Brynäs på ett mycket bättre sätt än Malmö – denna matchen än bättre än förra då man gjorde två mål inom loppet av de första sex minuterna. Återigen fungerade Brynäsledningen som en väckarklocka för hemmalaget som efter kallduschen steppade upp och kvitterade innan periodens powerbreak. Efter kvitteringen lugnade matchen ned sig. Perioden slutade 2-2.

Nedan kan du se Brynäs två ledningsmål. Bilderna är från C More Hockeys Twitterkonto.

Nedan kan du se Malmös reduceringsmål och kvitteringsmål. Bilderna är från C More Hockeys Twitterkonto.

I andraperioden dominerade hemmalaget fullständigt. Men trots, vad som kändes som, konstant spel i offensiv zon för hemmalaget gjorde man inte mål förrän det bara var tre minuter kvar i perioden. Även om att hemmalaget ägde allt spel fick ändå Brynäs ett par bra chanser, bland annat ett skott i kryssribban. Perioden slutade 3-2.

Tredjeperioden bjöd, likt andra, på ett dominant spel från hemmalaget, med små inslag av Brynäs i Malmözonen. Men med hjälp av ett tidigt powerplay kunde man utöka ledningen ytterligare. I slutet lyckades unge forwarden Anton Wahlberg sno åt sig pucken och slå fast slutresultatet i tom kasse. Matchen slutade 5-2.

Nedan kan du se Malmös 4-2 mål. Bilderna är från C More Hockeys Twitterkonto. 

Malmös bästa spelare

Anton Wahlberg, den unge forwarden som förbryllar åskådarna med sin excellens trots ringa ålder. Nästintill dominerande spel i offensiv zon med flertalet fina framspelningar – och framförallt är han ettrig och slutar aldrig att kämpa.

Matchfakta

Malmö – Brynäs

5-2 (2-2, 1-0, 2-0)

02:38 0-1 Greg Scott (Larsson, Johannesson)
05:38 0-2 Johan Larsson (Sklenicka)
06:44 1-2 Matias Lassen (Viitasalo, Pathrik Westerholm)
09:59 2-2 Lukas Wernblom (Ponthus Westerholm, Pathrik Westerholm)
37:03 3-2 Adam Ollas Mattsson (Ryan, Söderberg)
48:12 4-2 Marcus Sylvegård (Rosdahl, Ollas Mattsson)
57:25 5-2 Anton Wahlberg (Söderberg, Werner)

Skott 27-23 (6-12, 11-1, 10-10)

Utvisningsminuter 4-2 (0-0, 0-0, 4-6)

Malmös laguppställning:

Brynäs laguppställning:

Kommentarer