Westerholm matchhjälte när Malmö säkrade SHL-kontraktet

Under torsdagskvällen var det på nytt dags för en omgång av kvalsserien – detta efter att Malmö förlorat den senaste matchen i femte perioden. Matchen som spelades i Monitor ERP Arena kommer att med ett leende på läpparna gå ner i Malmöhistorien.

Inför kvällens match ledde bortalaget matchserien med 3-1 i matcher, en något reducerad ledning efter att Brynäs vunnit föregående match med 4-3 i den femte perioden.

Matchrapporten

I förstaperioden var det Brynäs som förde spelet något bättre än Malmö, några fantastiska chanser visade sig dock inte. I slutminuterna av perioden ådrog Malmö sig dock en något tveksam femminutersutvisning där de mesta av Brynäs powerplay spelades av i andraperioden. Perioden slutade 0-0.

Nedan kan du se tacklingen som Pathrik Westerholm delade ut som renderade i ett matchstraff. Bilderna är från C More Hockeys Twitterkonto.

När hemmalaget inledde andraperioden med fyra och en halv minut med powerplay såg det först ut att vara hemmalaget som skulle ta ledningen – men Malmö lyckades att spela av alla powerplayminuter felfritt. Vidare var det Malmö som kontrollerade perioden med långa anfall samt snabba och intensiva byten. Malmö vaskade också fram ett riktigt bra läge, men bortalagets spelare fick motståndarens klubba i ansiktet i samband med att skottet ska avlossades – men domarna missar dessvärre även denna utvisningen. Perioden slutade även denna 0-0.

I tredjeperioden bjöds vi på ett fysiskt tungt och rappt spel från bortalaget. Ledningsmålet från bortalaget föranledes av en ”Zorro-fint” utförd av Wernblom, som uppföljdes av snurr runt kassen och ett fint inspel framför mål där Ponthus Westerholm gjorde Malmös ledningsmål. Det bör också tilläggas att Brynäs hade en puck som gled jämte mållinjen bakom Malmömålvakten. Med ungefär tre och en halv minut kvar ådrog Malmö sig en mer eller mindre onödig utvisning – men man lyckas spela av den och även den efterföljande minuten och är därför även ett SHL-lag nästa säsong. Matchen slutade 0-1.

Nedan kan du se Malmös ledningsmål. Bilderna är från C More Hockeys Twitterkonto.