Förlust mot Linköping trots Kuokkanens tvåmålsskytte

I Malmös andra träningsmatch för försäsongen 23/24 stod Linköping som motståndare. Matchen spelades i Axelent Arena. Någon vinst blev det dock inte för Malmö, men det bjöds på målfest.

Inför kvällens match hade Linköping spelat två matcher, först en förlust mot Oskarshamn och därefter en vinst mot Växjö. Malmö hade däremot endast spelat en träningsmatch inför kvällens och den slutade med en vinst efter straffar mot Färjestad.

I inledningen av den första perioden kunde inget av laget etablera något riktigt spelövertag. Men efter en bra brytning av Linköpingsforwarden kunde han komma fri mot Malmömålvakten, Marmenlind, som lyckades neka Linköping ett tidigt och billigt ledningsmål. Med fortsatt hawaiihockey hade inget av lagen gjort ledningsmålet vid periodens mittpunkt, men Malmö hade klart vassast chanser med både stolpskott och en puck i ett friläge som studsade konstigt. Trots övertag i farliga chanser kunde Linköping ta ledningen efter en bra passning till slottet. Perioden slutade 0-1.

Malmö inledde andraperioden med fortsatt bra chanser men ett par dåliga beslut senare hade Linköping tagit över spelet helt. Efter att Linköping haft stort spelövertag i runt tio minuter i sträck ådrog de sig en utvisning och Malmö fick spela powerplay. I numerärt underläge drog Linköping på sig ytterligare en utvisning. Dessvärre kunde Malmö varken göra mål i fem mot tre-spel eller fem mot fyra-spel. Efter det långa powerplayspelet hamnade Malmö åter i spelunderläge och blev till stora delar dominerade av Linköping. Trots Linköpings dominans kunde Malmö vaska fram ett par riktigt farliga lägen i slutet av perioden. Perioden sluta 0-1.

I tredjeperioden tog det inte långt tid innan Malmö kapitaliserade på de lägen de utgick andra perioden med, då det finska nyförvärvet, Kivihalme, gjorde sitt första mål på försäsongen. Malmö fick även med sig en utvisning som resulterade i att Kuokkanen kunde göra Malmö ledningsmål. Strax efter Malmös ledningsmål kunde dock Linköping åter kvittera ställningen. Efter en stor tackling av en Linköpingsback på Malmös Von Barnekow bröt ett rättfärdigat slagsmål ut där Malmö fick två spelare utvisade och Linköping fick en spelare utvisad. Med endast tre minuter kvar i matchen gjorde Linköping sitt ledningsmål. Efter att Malmö tagit ut sin målvakt och fått till ett riktigt bra spel i offensiv zon kunde Malmö åter kvittera. Kort efter att skånelaget kvitterat ådrog de sig ytterligare en utvisning som resulterade i att Linköping kunde göra matchens avgörande mål. Matchen slutade 3-4.