Malmö föll i skånederbyt efter mållös tredjeperiod

Säsongsinledning kunde inte börjat med mer spänning. Skånederbyt slutade dock inte som Malmö hade tänkt sig då man tappade sin ledning i slutminuterna.

Under försäsongen vann Malmö tre av sina sex matcher och såg riktigt vassa ut i den senaste matchen då de vann mot HV71. Rögle förlorade sin sista försäsongsmatch mot Frölunda med 3-4.

Tidigt i början av första perioden fick Malmö två chanser i powerplay men spelade då sämre än när båda lagen hade fem man på isen. Bortalaget lyckades dock vaska fram ett riktigt bra läge, men missade att lägga in pucken i den närmst öppna målburen. Malmö målvakten, Adam Werner, stod även på huvudet flertalet gånger då Rögle kontrade. Perioden slutade 0-0.

Malmö började andraperioden med att spela av ett boxplay och strax därefter fick Malmö ett eget powerplay – dessvärre kunde man inte förvalta de chanser man fick. Men utvisningsdramat tog inte slut – strax efter Malmös powerplay ådrog sig bortalaget ytterligare en utvisning. Malmö stängde dock återigen ner boxen och kunde utan direkta svårigheter spela av Bandyklubbens powerplay. Dödläget skulle däremot brytas när Malmö gjorde sitt första mål för säsongen och tog ledningen genom ett mål av Kim Rosdahl. Det skulle däremot inte dröja mer än en minut innan Rögle återställde dödläget. Efter ytterligare en utvisning av Malmö ådrog sig Rögle en till utvisning som Malmö förvaltade på bästa sätt då nyförvärvet Janne Kuokkanen lurade bort en försvarare och tryckte upp pucken i kryssribban, ett riktigt klassmål. Perioden slutade 1-2.

I tredjeperioden jagade Rögle ledningen då de tog spelövertaget, Malmö gjorde det inte heller lättare för sig när de ådrog sig ytterligare en utvisning. Men följande powerplay för hemmalaget generarede inga riktigt farliga chanser. Trots att Malmö spelat bra boxplay kunde man inte stå ut ytterligare ett boxplay då Rögle kvitterade. Rögle vände dock när en puck studsade konstigt. Matchen slutade 3-2.