Malmö förlorar på förlängning efter stark tredjeperiod

Malmö ställdes mot MoDo i lördagens hemmamatch då man hyllade ingen mindre än Percy Nilsson. Det blev dock inte riktigt som Malmö hade tänkt sig.

Inför kvällens match låg hemmalaget på en niondeplats med sju poäng på sina fem spelade matcher. Senaste matchen för hemmalaget var en bortavinst mot Örebro på straffar. För MoDo hade det gått lite bättre då de låg på en tredjeplats med tio poäng, även de inspelade på fem matcher. Modo vann sin senaste match mot Rögle.

Förstaperioden inleddes med ett riktigt högt tempo – med bra chanser åt båda hållen. Men MoDo fick turen med sig när de slängde in en puck på mål som kunde bli instyrd via en MoDospelares armbåge. Efter bortalagets ledningsmål tog de över matchbilden helt – och Malmölaget blev väldigt litet. Då kunde MoDo också utöka sin ledning. Perioden slutade 0-2.

I andraperioden spelade hemmalaget upp sig rejält då man matchade farten och den fysiska närvaron av MoDo. Till skillnad från förstaperioden var det nu Malmö som hade spelövertaget. Det tog inte många minuter innan Malmö kapitaliserade på sitt spelövertag och reducerade då MoDoledningen. Trots goda chanser kunde man inte kvittera. Perioden slutade 1-2.

Tredjeperioden var desto mer händelserik. Även denna perioden hade Malmö spelövertaget – det tog däremot längre tid innan man fick avkastning. Den finske backen levererade ett solonummer som gav Malmö kvitteringen. Malmö fortsatte därefter med sitt höga tempo och lyckades då även ta ledningen efter att Rosdahl hade fått stå och ladda bössan ostört. Malmö kunde däremot inte hålla sin ledning till slutsignal då MoDo kvitterade med två minuter kvar av matchen. Perioden slutade 3-3.

Teemu Kivihalmes kvittering. Bilderna är från SHL:s x-konto.

Matchen gick till förlängning där Malmö hade ett par riktigt vassa lägen, men efter att domarna missat en utvisning för ”för många spelare på isen” klev MoDo upp och satte spiken i kistan. Matchen slutade 3-4.