Malmö vann genrepet efter försäsongens starkaste insats

Under lördagseftermiddagen spelade Malmö sitt genrep mot HV71. Malmö spelade sin bästa hockey försäsongen sett och vann matchen med övertygande 4 mot 1 mål.

Inför matchen hade Malmö spelat fem försäsongsmatcher där man lyckats vinna 3 av dem och förlorat tre av dem. Senaste matchen skånelaget spelade var mot norska Vålerenga där man förlorade på straffar.

Under första perioden var Malmö klart det bättre laget från nedsläpp – men släppte till ett par farliga lägen till Jönköpingslaget, dock inga lägen som de lyckades göra mål på. Istället ådrog sig hemmalaget en utvisning där Malmö kunde göra matchens första mål genom nyförvärvet Lauri Pajuniemi. I slutminuterna av perioden lyckades Malmös första anfallsformation vaska fram ytterligare ett läge där man gjorde mål – men målet dömdes bort. Perioden slutade 0-1.

I andraperioden fortsatte Malmö att dominera spelet. Om man bortser från de lägen som HV71 fick i samband med det första nedsläppet kunde hemmalaget knappt komma in i Malmös zon med pucken. Istället satte Malmö hårt tryck mot HV71 och utökade då sin ledning. Strax därefter gjorde Malmö mål på nytt – men även detta blev mål blev bortdömt. Perioden slutade 0-2.

I tredjeperioden var Malmö fortsatt det starkare laget men ådrog sig två utvisningar med kort följd som gav HV71 två fina chanser i powerplay – men Malmö ställde upp en riktigt solid box och lyckades avvärja HV71:s målchanser. Istället kunde Malmö kontra och utöka sin ledning ytterligare. HV71 skulle dock inte ge sig och reducerade Malmöledningen med ett mål. Målet gav också hemmalaget extra energi då de strax efter kom till ett jätteläge, som även detta missades. I slutminuterna av tredjeperioden ådrog sig Malmö ytterligare en utvisning och då tog även hemmalaget ut sin målvakt. Malmö satte då spiken i kistan med ett mål i öppen målbur. Matchen slutade 1-4.