Säsongens första trepoängare togs mot Färjestad

Under lördagseftermiddagen var det åter dags för SHL-hockey i Malmö Arena då serieledarna, Färjestad, gästade. Med oddsen mot sig lyckades Malmö knipa säsongens första trepoängare.

Inför eftermiddagens match låg Malmö på en tolfteplats med 2 poäng medan motståndet från Värmland låg på förstaplatsen med 9 (!) poäng. I föregående match vann hemmalaget mot Frölunda med 3-2 i förlängning. Färjestad vann sin förra match genom att göra fem mål i sista perioden på bortais mot HV71.

Förstaperioden började precis som Malmö hade drömt om då de tog ledningen efter bara två minuter. Fortsatt spelade Malmö ganska bra och kom till ett par riktigt farliga lägen – dock inga de gjorde fler mål på. Istället ådrog man sig en oförtjänt utvisning – det följande numerära överläget gick dock inget vidare för bortalaget då de inte kom på insidan av Malmöförsvaret. Istället fortsatte Malmös spelövertag, i stort sett oavbrutet, förutom de gånger Färjestad kontrade. Perioden slutade 1-0.

I andraperioden fortsatte Malmö kontrollera mycket av matchbilden. Hemmalaget lyckades också utöka sin ledning till 2-0 efter att den interna poängligaledaren, Janne Kuokkanen, pricksköt in sitt fjärde mål för säsongen. Men efter slarv och pucktapp i sin egen defensiva zon gav Malmö pucken till Färjestad där de kunde reducera hemmalagets ledning. Med knappa tre minuter kvar av perioden ådrog sig Malmö ytterligare en utvisning som satte bortalaget i ett perfekt läge att kvittera – men lyckades inte. Perioden slutade 2-1.

I tredjeperioden syntes det att Färjestad jagade kvittering och trots att man hade spelövertaget med mycket spel i Malmös defensiva zon lyckades man inte pricka hål på Adam Werner. Istället tog Färjestad ut målvakten. I samband med att Färjestad var en man mer på isen snodde hemmalaget åt sig pucken och tryckte in pucken i öppen kasse. Matchen slutade 3-1.