Tredje raka efter straffvinst mot Örebro

Under torsdagskvällen nalkades det åter match för Malmö som ikväll ställdes mot serieledarna Örebro. Hemmalagets vinsttåg gick dock till ett slut efter att Malmö vunnit efter straffar.

Inför kvällens omgång hade Malmö vunnit de senaste två matcherna, en på förlängning och en på stopptid. I Örebros senaste match vann man på bortais mot Skellefteå. Malmö låg på en tiondeplats med fem poäng på fyra matcher samtidigt som Örebro låg på förstaplatsen med elva poäng på fyra matcher.

I förstaperioden kände lagen mest på varandra och det hände inte särskilt mycket mer än Örebros tre ramträffar. Örebro kontrollerade också något mer av spelet än vad bortalaget gjorde. Perioden slutade 0-0.

Andraperioden började på det mest optimala sätt då Malmö kom ut starkt och gjorde matchens första mål efter redan en minut och tio sekunder. Hemmalaget gav dock inte upp och kvitterade sent i andraperioden. Men i slutminuten av perioden klev Malmö upp och återtog ledningen. Strax innan periodens slutsignal ådrog sig Malmö ett par utvisningar. Perioden slutade 2-1.

Slutet av andraperioden innebar att hemmalaget fick börja perioden i numerärt överläge där de snabbt kunde kvittera. Resterande tid av perioden märktes det att hemmalaget jagade en ledning. Trots att man också fick med sig ytterligare ett numerärt överläge kunde inte Örebro göra fler mål. Perioden slutade 2-2.

Matchen gick till förlängning där Malmö kunde få upp ett bra snurr i offensiv zon, och fick då även med sig ett powerplay. I Malmös efterföljande numerära överläge kom man till ett par riktigt bra lägen – men lyckades inte pricka hål på Örebromålvakten. Förlängningen slutade 2-2.