Malmö förlorar mot Timrå efter svag andraperiod

Torsdagskvällen bjöd Malmö åter på hockey när de tog emot Timrå på hemmais. Det blev dock ingen fortsättning på Malmös segersvit då Timrå tog hem matchen.

Inför kvällens match låg Malmö på en åttondeplats i ligan med 15 poäng på 10 matcher, detta samtidigt som Timrå låg på en sjundeplats med 16 poäng på lika många spelade matcher.

I förstaperioden kom både lagen ut starkt. Men det var Timrå som tog ledningen med ett skott som gick via Malmöspelare och in bakom Marmenlind. Malmö kom dock tillbaka in i matchen när man kvitterade efter en fin framspelning av Anton Wahlberg. Perioden slutade 1-1.

I andraperioden var det tänkt att Malmö skulle komma ut med ett bättre passningsspel, istället stod man för ett många gånger sämre spel än i förstaperioden. Marmenlind stod därefter för något av en tabbe och Timrå återtog sin ledning. Malmö fick därefter en utvisning mot sig som resulterade i att Timrå utökade sin ledning. Malmö lyckades dock reducera efter en klasstyrning av Berg-Paulsen. Perioden slutade 2-3.

Nedan kan du se styrningen av Berg-Paulsen. Bilderna är från SHL:s x-konto.

Tredjeperioden kunde inte börjat sämre för Malmö då Timrå återigen utökade sin ledning efter drygt två minuter spelade av perioden. Malmö lyckades dock att reducera och fortsatte därefter med ett bra tryck mot motståndarnas målbur – men målen uteblev. Matchen slutade 3-4.