Malmö förlorar trots drömstart

Åter dags för Malmö att spela en omgång av SHL-hockey. Denna gången stod en bortamatch mot Linköping på schemat. Trots dröminledningen på matchen lyckades inte Malmö stänga matchen och förlorade istället med 3-6.

Inför kvällens match låg Malmö på en tiondeplats med åtta poäng inspelade på deras sex spelade matcher, detta samtidigt som motståndet, Linköping, hade spelat ihop sex poäng på sju spelade matchen. Malmös form de senaste fem matcherna bestod av tre vinster och två förluster. Linköpings senaste fem matcher slutade alla med förlust.

Malmö öppnade matchen med en dröminledning. Redan efter två minuter hade Malmö gjort matchens första mål – och strax därefter utökade man också sin ledning. Efter att Linköping ådragit sig en utvisning kunde Malmö utöka ytterligare, strax efter att powerplayet var över. Man innan periodens slut reducerade Linköping. Perioden slutade 1-3.

Trots Malmös drömstart kunde man inte hålla igen. Istället lyckades Linköping kvittera redan två och en halv minut in i perioden. Hemmalaget gav sig dock inte och tog ledningen med ett feldömt powerplay. Perioden slutade 4-3.

I tredjeperioden fortsatte Malmös kollaps. Linköping utökade sin ledning ytterligare efter att Malmö dragit på sig en onödig utvisning i offensiv zon. Strax därefter blir en Malmöspelare inknuffad i linköpingsmålvakten och tilldöms en utvisning där Linköping sätter spiken i kistan. Matchen slutade 6-3.