Malmö i ny förlust efter tapp i tredjeperioden

Lördagseftermiddagen bjöd åter på hockey i Malmö Arena då Luleå besökte skånelaget. Det blev en lång eftermiddag i Malmö Arena då matchen gick till både förlängning och straffar. Men efter 18 straffar kunde Luleå krönas vinnare.

Inför kvällens match låg Malmö på en svag tolfteplacering med åtta inspelade poäng på sina sju spelade matcher medan Luleå låg på en sjundeplats med tio poäng på lika många matcher spelade. I hemmalagets senaste match förlorade man med 3-6 på bortais mot Linköping, detta samtidigt som Luleå förlorade sin senaste match mot Rögle på bortais.

Matchen var extremt jämn – redan från start. Mycket fram och tillbaka med goda chanser åt båda hållen. Det var dock Malmö som kunde öppna målskytten efter att Janne Kuokkanen stått för en soloprestation kunde Malmöbacken Teemu Kivihalme slå in returen. Kort därefter hade också Luleå ett par farliga lägen, men inga där bortalaget fick någon utdelning. Perioden slutade 0-1.

Nedan kan du se Malmös ledningsmål. Bilderna är från SHL:s situationsrums twitterkonto.

I andraperioden fortsatte den jämna matchen, där inget av lagen tog något spelövertag. Trots att Malmö fick med sig ett powerplay kunde man inte utöka sin ledning. Hemmalaget lyckades också spela av ett boxplay efter en tilltrasslad utvisningssituation där lagkaptenen Fredrik Händemark misstänktes för det större straffet – men domarnas videogranskning gav endast två utvisningsminuter. Perioden slutade 1-0.

I tredjeperioden fortsatte Luleå att jaga kvitteringsmålet. I Luleås jakt efter kvitteringsmålet ådrog sig Malmö två utvisningar, varav en kan läggas i högen av onödiga utvisningar i tredjeperioden. Strax efter att hemmalaget klarat av sitt boxplay kvitterade Luleå. Efter bortalagets kvittering tog Luleå spelövertaget med mycket tid i Malmös zon. Malmö fortsatte därefter att ta onödiga utvisningar och gav då chansen till Luleå att göra ledningsmålet, men något ledningsmål för bortalaget blev det inte. Istället gick matchen till förlängning. Perioden slutade 1-1.

i förlängningen ådrog Luleå sig en utvisning. Domarna valde däremot också att lägga till en utvisning för "Abuse of Officials" vilket gav Malmö ett powerplay på fyra minuter. Trots det gyllene läget serverat av domarna kunde inte Malmös långsamma powerplay ge något mål. Förlängningen slutade 1-1.