Malmö vinner returmötet efter storspel av Marmenlind

På tisdagskvällen bjöd Malmö på underhållning när man spelade sin första tisdagsmatch för säsongen. Denna gången ställdes man mot HV71 likt förra matchen. Det blev inte lika många mål i returmötet – men Malmö gick åter segrande.

Inför kvällens match låg Malmö på en åttondeplats med 18 poäng inspelade på deras tolv spelade matcher å’ andra sidan låg HV71 på jumboplacering med 10 poäng på lika många spelade matcher. Föregående möte mellan lagen, som spelades i lördags, vann Malmö med 8-0 på HV71:s hemmais.

Matchrapport

I förstaperioden var inte hemmalagets passningsspel på plats – man verkade inte riktigt påkopplade. Men trots avsaknaden av hög skridkofart och fysisk närvaro var det Malmö som kom vinnande ur perioden när den finske prickskytten Lauri Pajuniemi sköt sitt Malmö till ledning. Perioden 1-0.

I andra perioden hittade domarna sin första utvisning för matchen då en Malmöspelare blev utvisad för interference. HV71 hittade dock inte luckor hos Malmömålvakten då hemmalaget spelade av sitt boxplay utan större bekymmer. Kort därefter fick även Malmö chansen i powerplay – men spelade dåligt. Innan första HV-utvisningen hade spelats klart ådrog sig bortalaget ytterligare en utvisning, men inte heller då spelade Malmö något bra powerplay och HV71 kunde spela av sitt boxplay. Men utvisningsdramat tog inte slut där. Kort efter att bortalaget spelat av sin andra utvisning ådrog man sig ytterligare en utvisning. Men även här spelade Malmö dåligt. Perioden slutade 1-0.

I tredjeperioden låg bortalaget på med ett bra spel och mycket fart i jakten på kvitteringsmålet. Till HV71:s hjälp ådrog sig Malmö en utvisning (av den billiga sorten). Men istället för att bortalaget fick chansen att göra sitt kvitteringsmål kunde Malmö kontra, i numerärt underläge, och utöka sin ledning. Men efter Malmös utökning fortsatte HV71 med tryck mot ett mål, Malmös mål. Malmö kontrade på nytt, men missade och åkte in i HV-målvakten. Utvisningen som följde resulterade i en femminutersutvisning och matchstraff för norrbaggen i Malmötröjan. Med drygt två minuter kvar av matchen tog bortalaget ut sin målvakt – vilket gav ett övertag med sex man mot Malmös fyra. Men i vägen för HV71:s potentiella comeback i matchen stod Marmenlind för storspel och stängde därmed matchen. Matchen slutade 2-0.

Nedan kan du se Kim Rosdahls utökning. Bilderna är från SHL:s x-konto.