Special teams bakom Malmös målsnåla vinst

Under lördagskvällen bjöd Malmö på ytterligare underhållning när man ställdes mot Växjö på hemmais. Bättre underhållning kunde hemmalaget knappt bjuda på när de både vann och spelade riktigt bra hockey.

Inför kvällens match låg Malmö på en niondeplacering med 21 poäng på sina fjorton spelade matcher. Samtidigt låg Växjö på en tredjeplats med 25 poäng inspelade på lika många matcher.

I förstaperioden kom båda lagen ut med en väldig fart. Trots god skridskofart från båda lagen lyackdes man inte riktigt komma till några bra chanser, förrän motståndarna gjorde en felpass – vilket hände åt båda hållen. Men båda chanserna missades och man gick till periodspaus som mållösa. Perioden slutade 0-0.

I andraperioden var det lite av samma vals som i den första, massvis med fart från båda lagen. Hemmalaget var också väldigt nära att göra mål, men domarna kunde inte bedöma om pucken hade passerat mållinjen eller ej, därav ej mål. Malmö tog därefter över matchbilden och kontrollerade stora delar av spelet – förutom de gånger där bortalaget kontrade. Med spelövertaget för hemmalaget blev bortalaget mer desperata som då tar en interference utvisning. Utvisningen resulterade i att Malmö kunde lirka upp en puck i krysset efter en fenomenal pass av Pajuniemi. Perioden slutade 1-0.

När tredjeperioden startade fortsatte matchen i ett makalöst tempo. Bortalaget växlade dock upp och Malmö tappade spelövertaget. Malmös utspel ur egen zon hade varit felfria genom hela matchen fram tills period nummer tre när man började få stora problem – och kom knappt ur egen zon. När hemmalaget väl kom ut ur sin zon la man bara pucken djupt. Malmö kunde dock kontra där Växjö slashade Malmöspelaren, det gjorde att Malmö fick ytterligare en chans i powerplay. I Malmös numerära överläge utökade man sin ledning när Carl Persson på nytt fick en fenomenal pass, denna gången av Pajuniemis finske lekkamrat Janne Kuokkanen. Kort efter Malmös utökning tog bortalaget ut sin målvakt då de försökte forcera fram en reducering. Växjös drag fungerade inte då Malmö tog hem segern. Matchen slutade 2-0.