Von Barnekow om resan med Malmö: "Det är ju speciellt"

Foto: Arkiv

Under förra matchen, hemma mot Leksand, stod William Von Barnekow för show när har smällde upp en puck i krysset och styrde in en puck på nära håll. Nedan kommer en intervju där vi pratar om både hans och lagets säsongsinledning, förra matchen och kvällens match mot Oskarshamn.

Hittills under säsongen har Von Barnekow snittat ungefär 14 minuter istid per match, blockerat nio skott, gjort tre mål och stått för en assist.

Intervjun

Matchen mot Leksand, hur ser du på matchen?

– Jag tycker väl att det överlag var en ganska bra match. I alla fall de första två perioderna. Vår tredje period var också bättre än de varit innan, vi vågade hålla i pucken – istället för att bara kasta bort pucken. Jag tycker att det var en bra match från hela laget.

Personligen måste det varit roligt för dig att göra två mål mot Leksand?

– Ja det var det, jag har inte gjort det innan i SHL. Det var kul att det kom nu, en skön känsla när båda två gick in.

William Von Barnekows första mål i matchen mot Leksand. Framspelad av Kuokkanen. Bilderna är från SHL:s x-konto.

Säsongsinledningens tredjeperioder har man mer att önska av, ni har ju tappat ett par ledningar – vad tror du det beror på?

– Jag vet faktiskt inte. Det kan vara många saker som kan avgöra, motståndarna går ju all in när de ligger under och då backar vi automatiskt. Det är något som vi har snackat om – att vi inte ska backa hem utan att vi ska fortsätta dominera matchen. Det blev bättre igår jämfört med andra matcher.

Jag tycker att ni spelade riktigt bra de första matcherna, säg de första fyra, därefter har det inte alltid sett lika bra ut – men ni har ändå lyckats kamma hem ett par poäng.

– Jag tycker ändå att det har varit en bra säsongsinledning, även om vi inte har vunnit alla matcher så har vi ändå tagit poäng i de flesta. Vi har också spelat jämnt med alla lag – det är ju en jättejämn serie.

Personligen ser du ut att gå mot din poängbästa säsong i SHL, hur ser du på din egen säsongsinledning?

– Jag tycker faktiskt att det har sett bra ut, vågat ta för mig lite mer. Vågat göra lite spel, hålla i pucken och tänker inte så mycket. Men just nu ser det bra ut, gäller bara att fortsätta så!

Nedan kan du se Von Barnekows andra mål i föregående match. Bilderna är från SHL:s x-konto.

Du har gått genom Malmös ungdomsled, och nu spelar du i A-laget, och inte nog med det – du spelar i första kedjan. Hur känns hela denna resan?

– Det är ju speciellt. Jag har bara varit i denna klubben så man har ju följt denna klubb sedan man var hur liten som helst. Speciellt att få vara med här uppe, nu när man har gått hela vägen.

– Sen att man får spela med finnarna är ju bara jättekul. De är hur skickliga som helst.

Hur är det att spela med dem två då? De är ju riktigt skickliga.

– Det är klart att det är lite mer press. Med det gäller ju att man tar för sig och fortsätter med det som man har gjort bra. De är extremt skickliga spelare, är duktiga på att hitta spel och målchanser, så det är bara kul att jag får chansen att spela med dem.

Ikväll ställs ni mot Oskarshamn, vad tänker inför matchen?

– Det kommer att bli en tuff match. De har ju inte haft den bästa starten och vann i torsdags så de kommer nog vara extra ”på det” ikväll. Vi får fortsätta vara konsekventa i spelet våga göra det vi har gjort bra.

Vad är din favoritmaträtt?

– En god köttbit med lite pommes och bea’, det måste det vara.

Nedan kan du se ett mål när Malmö mötte Oskarshamn för sista gången, på bortais, förra säsongen. Bilderna är från TV4:s x-konto. 

Kommentarer