Målkalas i andraperioden lade grunden för ny Malmövinst

Under lördagskvällen bjöds det åter på hockey i Malmö Arena när Örebro kom på besök, hemmalaget väntade också på säsongens publikrekord. Efter en succéfylld andraperiod lyckades man också kamma hem vinsten.

Inför kvällens match låg Malmö på en tiondeplats med 24 poäng på 16 spelade matcher. Samtidigt låg Örebro på en tredjeplats med 26 poäng med 15 matcher spelade. Det är alltså en riktigt jämn serie vi pratar om.

I förstaperioden hade Malmö spelövertaget – fullständigt. Men trots att hemmalaget spelade riktigt bra låg där en blöt filt över Malmös avslutningskapacitet då man inte lyckades pricka hål på Örebromålvakten. Perioden slutade 0-0.

I andraperioden lade Örebro in en växel till när de istället tog kontrollen över matchen – spelövertaget förvaltade bortalaget på bästa sätt då de gjorde matchens första mål efter drygt nio minuter. Men inte långt därefter kvitterade Malmö. I slutet av andraperioden bjöd hemmalaget på ett riktigt målkalas när man gjorde tre mål på följd inom loppet av 49 sekunder. Perioden slutade 4-1.

Örebro jagade en reducering och fick även den tidigt i tredjeperioden, men det räckte inte då Malmö stängde ned matchen. Värt att notera är även att Teemu Kivihalme, Malmös succéback, fick utgå efter förmodad underkroppskada. Det samma gäller även Matias Lassen som även han utgick haltande. Matchen slutade 4-2.