Ny förlust för Malmö trots tvåmålsledning

Under torsdagskvällen var det äntligen dags för ny SHL-hockey för Malmö Redhawks när de ställdes mot Frölunda på bortais. Matchen slutade dock inte som Malmö hade hoppats.

Inför kvällens match låg Malmö på en fjärdeplats i tabellen med 27 inspelade poäng på deras 17 spelade matcher. Samtidigt låg Frölunda på femteplatsen med samma poäng som Malmö, men med en match mer spelad.

I förstaperioden kom hemmalaget ut strakt när de under de första minuterna av matchen lyckades överösa Malmö med ett par bra chanser – men Malmös landslagsmålvakt, Marmenlind, lyckades stå mot. Istället insåg bortalaget att det åter var dags för SHL-hockey och kom in i matchen mer. Men inget mål åt något av hållen kom. Perioden slutade 0-0

Andraperioden bjöd på matchens första mål när Malmö spräckte målnollan efter drygt fem minuter spelade av perioden. Målet kom från Perssons klubba när han blev fint framspelad av Händemark. Bortalaget fortsatte därefter med ett mycket bra spel som resulterade i ett par bra chanser – men Malmös nästa kom inte förrän Händemark kom fri och lurade målvakten. Trots att Malmö spelade bra hockey i andraperioden kunde man inte hålla tätt då Frölunda lyckades få in ett reduceringsmål på ett lite dråpligt sätt. Perioden slutade 1-2.

I tredjeperioden återgick matchen till en åter jämn ställning. Malmö kunde dock inte hålla emot Frölundas jagande efter kvitteringen, när en Frölundaback fintade både backar och målvakt och la in pucken bakom Marmenlind. Malmös kollaps fullbordades när man släppte genom ett skott från blålinjen. Malmö tog därefter ut målvakten, men lyckades inte pricka hål på frölundamålvakten på nytt. Matchen slutade 3-2.