Tre blytunga poäng rikare efter vinst mot Luleå

Under annandagshockeyn ställdes Malmö mot Luleå på bortais. Trots en sämre förstaperioden kom man igen och lyckades vända på steken och tog med sig tre tunga poäng från Norrland.

Inför kvällens match var där åter stor saknad på Malmös backsida då man saknade Ollas Mattsson, Johan Ivarsson, Jakub Galvas och Teemu Kivihalme – alltså fyra ordinarie backar. I senaste matchen som bortalaget spelade vann man mot Timrå på hemmais med 4-1 vilket gjorde att man låg på en tolfteplats i serien med 33 poäng på 26 matcher. För hemmalaget, Luleå, förlorade man senast mot Linköping och låg då på åttondeplats i ligan med 40 poäng på 25 matcher.

Under förstaperioden styrde hemmalaget stora delar av spelet. Men trots Luleås spelövertag kunde Malmö gnistra till. Det var dock hemmalaget som fick utlopp för sitt spelövertag när de tog ledning genom ett omdiskuterat offside(?)mål. Perioden slutade 1-0.

I andraperioden steppade Malmö upp ordentligt och tog över spelet med snabbare skridskoåkning och ett bättre passningsspel än i förstaperioden. Trots ett par bra lägen kunde inte Malmö göra mål förrän i slutet av perioden när man slängde in en puck från offensiv blå. Perioden slutade 1-1.

I tredjeperioden gick Malmö för vinst då man fortsatte spela med hög fart och ett noggrant och snabbt passningsspel. Bortalaget tog då också ledningen när Carl Persson lyckades lirka in en puck från nära håll. Vidare fortsatte Malmös fina spel då man utökade ledningen ytterligare genom ett fint avslut av Kim Rosdahl. Hemmalaget hade dock mer att visa när de reducerade genom ett snabbt avslut från slottet. Luleå var därefter riktigt nära att kvittera – men lyckades inte. Matchen slutade 2-3.

Nedan kan du se Carl Perssons ledningsmål. Bilderna är från SHL:s X-konto.