Malmö tar tre tunga poäng efter vinst mot Skellefteå

Det blev en riktig kanonstart på 2024 när Malmö tog årets första vinst mot Skellefteå på hemmais. Matchen slutade 3-0 efter att Marmenlind spikat igen kassen.

Inför kvällens match låg Malmö på en elfteplats med 37 poäng på 29 matcher. Detta samtidigt som bortalaget, Skellefteå, låg på en femteplats med 47 poäng på 28 matcher spelade.

I förstaperioden kom hemmalaget ut starkt med en hög skridskofart och högt tempo på passningsspelet. Men trots att man hade ett ganska bra spel var inte passningarna alltid på bladet på medspelare – utan kanske även på bladet av Skellefteåspelare. Bortalaget kom till ett par farliga lägen – med det var Malmö som tidigt tog ledningen efter att ha fått chansen i powerplay. Perioden slutade 1-0.

I andraperioden klev Skellefteå upp ett steg – rent spelmässigt. Malmö tappade kontrollen på spelet, men fortsatte kämpa med hög fysisk närvaro och hög fart. Men bortalaget fortsatte vare ineffektiva och kunde inte göra mål på deras chanser. Istället kunde Malmö utöka ledningen genom finländaren Kuokkanen. Perioden slutade 2-0.

Skellefteå fortsatte leta reducering i tredjeperioden – men hittade inte målet. Istället fortsatte Malmö spela med fysisk närvaro och hög fart på skridskorna. Det blev dock en händelserik period när Thomas Berg-Paulsen såg ut att försöka undvika att tackla Skellefteås Jonathan Pudas efter avblåsning. Istället träffade han Pudas huvud i en ”blind-side” tackling. Utvisningen annullerades efter att domarna inte kunnat avgöra avsikten med tacklingen. Malmö kunde dock sätta spiken i kistan efter att Joakim Ryan gjort sig fri båda Skellefteåbackarna och tunnlat målvakten i bortalagets kasse. Matchen slutade 3-0.

Du kan se den omdiskuterade Berg-Paulsen tacklingen (?) nedan. Bilderna är från TV4 Hockeys X-konto.

Nedan kan du också se Joakim Ryans mål. Bilderna är från TV4 Hockeys X-konto.