Ny krigarinsats ger Malmö viktig poäng

Foto: Arkiv

Under lördagseftermiddagen ställdes Malmö mot Frölunda på hemmais då tre viktiga poäng var på spel. Poängpotten delades dock då matchen gick till straffläggning.

Inför kvällens match låg Malmö på en tiondeplats med 40 poäng på 31 spelade matcher. Detta samtidigt som Frölunda med två mindre spelade matcher låg på en sjätteplats med 46 poäng. Hemmalagets stjärnforward, Lauri Pajuniemi, blev inför eftermiddagens match avstängd efter en tackling i föregående omgång.  

Matchrapport

I förstaperioden var inte Malmö riktigt på tårna. Istället lyckades bortalaget skramla fram både ett och annat friläge. Frölunda fick också med sig en utvisning efter en ganska solklar slashing av försvarande Malmöspelare – men inte heller här tog bortalaget ledning. Det var inte förrän i Malmös boxplay som Frölunda tog chansen och gjorde matchens första mål. Malmö kom därefter in i matchen och lyckades även själva vaska fram ett par riktigt fina chanser – men man fick inte med sig några mål. Perioden slutade 0-1.

Malmö bjöd på fortsatt fint spel i andraperioden. Hemmalaget lyckades få till ett bra spel men högt tempo och stor fysisk närvaro. Men det tog ett bra tag innan man fick utdelning. Det var nämligen inte förrän sent i andraperioden som Malmö fick med sig en kvittering. Perioden slutade 1-1.

Sista perioden såg ut att bli riktigt intressant och spännande – men bortalaget lyckades få med sig ledningen på nytt efter att Malmö slarvat i egen zon. Hemmalaget fortsatte därefter att leta efter ett nytt kvitteringsmål – men Frölunda lyckades hålla Malmö på utsidan så att hemmalaget inte fick så farliga chanser. Men med två och en halv minut kvar av matchen plockade Malmö sin målvakt – ett riskfyllt spel som lönade sig. Malmö kvitterade efter drygt 30 sekunder i spelformen då stjärncentern, Janne Kuokkanen, gjorde sitt andra mål för matchen. Perioden slutade 2-2 och matchen gick vidare till övertid.

I ”sudden death” var det nära att ta slut snabbt efter att Frölunda fick ett två-mot-ett-läge, men Marmenlind räddade på nytt. Direkt efter kontrade Malmö och fick då ett liknande läge – men även där stod en målvakt i vägen. Efter de två fina lägena i början av övertiden spelade både lagen ganska avvaktande. Övertiden slutade mållös och matchen gick till straffläggning.

FHC | Jere Innala: Ej mål
MIF | Janne Kuokkanen: Ej mål
FHC | Noah Dower Nilsson: Mål
MIF | Johan Olofsson: Ej mål
FHC | Henrik Tömmernes: Ej mål
MIF | Joakim Ryan: Ej mål

Matchen slutade 2-3 efter straffläggning.

Kommentar

Det är inte ofta som jag väljer att skriva en kommentar till mina matchrapporter – men idag kan det vara värt det. Efter en riktig krigarinsats mot Växjö i senaste omgången och ytterligare spelaretapp i form av Pajuniemi och lånet, Emil Forslund, samt Thomas Berg-Paulsen så trodde jag nästan på platt fall. Men återigen visar man att dessa krigarinstatser leder till poängplock.

I resten av säsongen måste Malmö fortsätta kriga. I varje match, varje period, varje kamp och varje åkning. Det måste vara fullt ös från nedsläpp. Man kan inte förlita sig på att Kuokkanens skicklighet ska vinna matcher åt en.

Matchfakta

Malmö – Frölunda

2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1)

13:31 0-1 Jere Innala (Strömwall, Friberg)
36:39 1-1 Janne Kuokkanen (Ollas Mattsson, Ivarsson)
46:47 1-2 Erik Borg (Innala)
57:51 2-2 Janne Kuokkanen (Ollas Mattsson, Sallinen)
65:00 2-3 Noah Dower Nilsson

Skott 28-30 (13-8, 7-10, 7-8, 1-4)

Utvisningsminuter 4-4 (4-4, 0-0, 0-0, 0-0)

Malmös laguppställning:

Frölundas laguppställning:

Kommentarer