Förlust för Malmö efter tappad ledning

Under torsdagskvällen var det åter dags för Malmö att spela en omgång av SHL-hockey. Trots ledning i en stor del av matchen och ett gyllene läge att vinna på övertid blev det en förlust på straffar.

Inför kvällens match låg Malmö på en elfteplats med 50 poäng på 41 matcher samtidigt låg Timrå på en sjundeplats med 68 poäng på 42 spelade matcher.

I förstaperioden bjöd båda lagen på ett imponerande högt tempo. Det höga tempot gjorde också att båda lagen gjorde ett par felpass och pucktapp i sina defensiva zoner och gav vardera lagen riktigt farliga chanser. Men endast bortalaget lyckades kapitalisera på de farliga chanserna som det bjöds på då den finske backen gjorde sitt första mål sedan comebacken efter hans långtidsskada. Perioden slutade 0-1.

Andraperioden fortsatte på mycket av det spel som förstaperioden gav. Ett pucktapp på offensiv blå gav Timrå kvitteringen. Men hemmalaget fortsatte att släppa till farliga chanser då Malmö återtog ledningen genom ett snabbt avslut av stjärncentern Kuokkanen. Perioden slutade 1-2.

I tredjeperioden spelade Malmö mycket mer försiktigt än vad de gjort tidigare – de hade ju en ledning att spela på. Men man spelade inte säkert nog då man lät hemmalaget driva genom hela försvarsspelet och lirka upp pucken bakom den annars mycket välspelande Malmömålvakten, Daniel Marmenlind. Samtidigt ska båda lagen vara glada att domarna inte såg deras regelövertramp – då båda lagen förtjänade ett par utvisningar var. Perioden slutade 2-2.

I förlängningen förde Malmö mycket av spelet. Det gjorde också att Malmö fick chansen i powerplay efter att Pajuniemi blivit hookad. Men trots två långa minuter i powerplay klarade inte Malmö att att hitta hålet. Förlängningen blev oavgjord och matchen gick till straffläggning.

MIF | Johan Olofsson: Ej mål.
TIK | Jonathan Dahlén: Ej mål.
MIF | Janne Kuokkanen: Ej mål.