Malmö i storvinst när man besegrade jumbon

Efter att inte ha spelat under tisdagsomgången var det åter dags för Malmö att spela hockey. Denna gången ställdes man mot jumbon Oskarshamn. Trots att Malmö vann med ganska bekväma siffror var det inte förrän i tredjeperioden som målexplosionen kom.

Inför kvällens match låg Malmö på en elfteplats i tabellen med 46 poäng på 38 spelade matcher – detta samtidigt som Oskarshamn låg på fjortondeplatsen med 32 poäng på 38 matcher.

Förstaperioden såg mer jämn ut än vad den var. Malmö lyckades hålla Oskarshamn på utsidan samtidigt som bortalaget klarade av att vaska fram ett par farliga lägen – även ett där man tog ledningen. Perioden slutade 0-1.

Andraperioden böljade också ganska mycket fram och tillbaka – men åter kändes det som en ganska säker defensiv tillställning från Malmö och tillsammans med ett bra målvaktsspel lyckades inte Oskarshamn att kapitalisera på sina chanser. Istället kunde bortalaget utöka sin ledning. Perioden slutade 0-2.

I tredjeperioden tog det dock inte lång tid innan målfesten började. Redan två minuter in i perioden utökade Malmö ytterligare. Därefter styrde hemmalaget in en reducering – men bortalaget kunde därefter göra ytterligare två mål. Matchen slutade 1-5.

Nedan kan du se Malmös femte mål. Bilderna kommer från SHL:s x-konto.