Tre viktiga poäng efter vinst mot tabelljumbon

Foto: Arkiv

Under torsdagskvällen var det åter dags för Malmö att spela sin sista omgång av SHL-hockey mot tabelljumbon Oskarshamn. Efter en stark öppning på matchen lyckades Malmö närma sig en slutspelsplats.

Inför kvällens match låg Malmö på en tolfteplats med 56 poäng på 46 matcher spelade. Detta samtidigt som Oskarshamn låg på jumboplatsen med 33 poäng på lika många matcher spelade.

Matchrapport

Förstaperioden börjades på ett riktigt bra sätt av Malmö, högt tempo på passningsspelet samtidigt som man bjöd på en bra fart på skridskoåkningen. Detta resulterade också i ett par suveräna chanser för hemmalaget. Det dröjde inte länge innan Malmö också fick utdelning – efter att en puck styrts in av en Oskarshamnsspelare. Malmö utökade också efter att Pajuniemi kommit fri. Perioden slutade 2-0.

I andraperioden spelade inte hemmalaget med samma inlevelse vilket gjorde att perioden bjöd på en mycket jämn tillställning där mycket utvisningar delades ut och båda lagen gjorde vars ett mål. Först ut var det Kuokkanen som utökade Malmös ledning, och i sista sekunden av perioden kvitterade bortalaget. Perioden slutade 3-1.

I tredjeperioden började Malmö likna sitt forna jag med mycket mer intensiv skridskoåkning. Det hann dock inte gå mer än drygt två minuter innan Malmö utökade på nytt då Kuokkanen gjorde sitt andra mål i matchen, denna gången i powerplay. Matchen slutade 4-1.

Matchfakta

Malmö – Oskarshamn

4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

07:13 1-0 Joakim Ryan (Wahlberg)
18:16 2-0 Lauri Pajuniemi (Persson)
39:02 3-0 Janne Kuokkanen (Pajuniemi)
40:00 3-1 Gustaf Westlund (Quenneville, Lodin)
52:21 4-1 Janne Kuokkanen (Ryan, Olofsson) PP1

Skott 34-30 (12-9, 8-9, 14-12)

Utvisningsminuter 6-6 (0-0, 6-4, 0-2)

Malmös laguppställning:

Oskarshamns laguppställning:

Kommentarer