Viktiga poäng efter straffvinst mot Örebro

Under lördagen var det på nytt dags för Malmö att sätta skridskorna på isen i Malmö Arena för en omgång av SHL. Denna gången ställdes man mot Örebro då tre otroligt viktiga poäng stod på spel – vid vinst hade man chansen att knipa en play-in plats. Det blev inga tre poäng – men efter fyra straffar från vardera laget stod Malmö som vinnare.

Inför kvällens match låg Malmö på en tolfteplats med 51 poäng insamlade på 42 matcher. Bortalaget, Örebro, låg samtidigt på en niondeplacering med 56 poäng på 42 matcher. I jämförelse med förra matchen saknades hemmalagets Axel Sundberg, Kim Rosdahl och Nuutti Viitasalo.

I förstaperioden började Örebro stark – men hemmalaget kom upp i nivå snabbt. Hög fart på skridskorna och passningsspelet gjorde att bortalaget var tvungen att dra på sig utvisningar för att hänga med i spelet. Men det skulle visa sig vara förödande för Örebro – men ett gyllene läge för hemmalaget då man på två närliggande powerplaychanser gjorde matchens två första mål. Perioden slutade 2-0.

I andraperioden gick Malmö ner sig något i tempo i jämförelse med förstaperioden – men trots temposänkningen kunde Malmö hålla tätt, tills de två sista minuterna. När det endast återstod en minut och 43 sekunder av perioden reducerade Örebro och exakt en minut senare kvitterade bortalaget. Perioden slutade 2-2.

Kollapsen blev fullbordad endast 57 sekunder in i sistaperioden när Örebro tog ledningen genom ett friläge. Men Malmö dog inte bort – istället gnuggade man ner Örebro och fick till ett par riktigt fina lägen, ett läge så pass bra så att man också bara kunde lägga in pucken i mål och återställa matchen till ett likaläge. Matchen gick till förlängning. Perioden slutade 3-3.

I förlängningen var Malmö klart det mest spelförande laget – men man kom inte till några riktigt bra lägen. Istället var det Örebro som kunde kontra och komma till ett par bra chanser. Men inget av lagen kunde göra mål och matchen gick till straffläggning. Övertiden slutade 3-3.

ÖRE | Jonathan Lekkerimäki: Ej mål.
MIF | Carl Persson: Ej mål.
ÖRE | Samuel Johannesson: Ej mål.
MIF | Lauri Pajuniemi: Ej mål.
ÖRE | Robert Leino: Ej mål.
MIF | Johan Olofsson: Ej mål.