Ny förlust i försäsongens första hemmamatch

Under torsdagskvällen var det dags för Malmös fjärde träningsmatch. Denna match markerar också mittenpunkten av denna försäsong för hemmalaget samt lagets första hemmamatch. Matchen slutade dock inte med ett resultat hemmalaget var nöjda med.

Malmö har under försäsongen hittills vunnit två matcher och förlorat en. De matcher man vann var mot Visby Roma och Oskarshamn medan man förlorade mot SHL-motståndet HV71. Kedjorna har inför dagens match kastats runt ordentligt i jämförelse med de kedjor som tidigare spelats. I dagens motstånd, Fischtown Pinguins, finns två gamla Malmöspelare, Max Görtz och Jan Urbas.

Förstaperioden började händelserikt med ett slagsmål bara drygt två minuter in i perioden efterföljt av matchstraff för en Pinguinsspelare som konsekvens för rabaldren. Malmö hade dock problem att riktigt etablera något bra spel i offensiv zon. Istället lyckades det tyska laget arbeta av sitt boxplay utan större bekymmer. Perioden slutade 0-0.

Malmö inledde andraperioden i boxplay efter att man ådragit sig en smärre onödig utvisning i slutminuterna av förstaperioden. Trots att Malmö fick hjälp av att Fischtown tog ytterligare två utvisningar kunde man inte göra mål. Men i det andra powerplayet för perioden steppade hemmalaget upp ordentligt och ökade farten på både skridsko och passningstempo – men återigen Malmös utdelning är helt utebliven. Perioden slutade 0-0.

I tredjeperioden fortsatte Malmö med spelövertag. Men tidigt i perioden spelade hemmalaget heltokigt och lämnade vägen fri för Fischtown Pinguins att göra matchens första mål. Malmö försökte därefter kvittera matchen – men lyckades inte. Istället gjorde Pingvinerna ett till mål, denna gång i öppen kasse. Perioden slutade 0-2.

Lagen valde därefter att låta matchen gå till förlängning där Pinguins återigen avgjorde efter ytterligare en försvarsmiss. Matchen avslutades 0-3.

Matchen gick därefter till en smärre obetydlig straffläggning där Fishtown Pinguins återigen gjorde fler mål än Malmö.